"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Σωρηδόν οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται και το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων.

Τα αιτήματα κατατίθενται από φυσικά πρόσωπα, αγρότες, εταιρείες και Ενεργειακές Κοινότητες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ζητώντας κατ΄αρχήν την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 80 αιτήσεις. Σύμφωνα με την μελετούμενη δραστηριότητα, ως επι το πλείστον είναι της τάξης των 500 kw ανά επένδυση.

Το κάθε αίτημα συνεπάγεται από την πλευρά του επενδυτή, κατάθεσης εξειδικευμένης μελέτης, ύπαρξης αγροτεμαχίου επί του οποίου θα εγκατασταθεί ο σταθμός, που σε πολλές των περιπτώσεων μισθώνει μακροχρόνια ή αγοράζει, κατάθεσης του ποσού στον ΔΕΔΔΗΕ για την εξέταση φακέλου και εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή του σταθμού, μια δηλαδή αλληλουχία παραμέτρων που έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον ενδιαφερόμενο.

Το ανησυχητικό της όλης κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την τύχη των αιτήσεων , ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης