"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία μετά την ΕΔΕ ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει: 

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες, προσθέτει το κόμμα.

Ν.Χαυτούρας: «Τόσο γρηγορες διαδικασίες για να με εξοντώσουν; – Θα κάνω μήνυση κατά πάντων και στον Υπουργό»

«Εγώ είπα την άποψή μου, δεν υπέγραψα πουθενά» λέει στο newsit.gr, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος μαζί με τον επιμελητή Α’ του νοσοκομείου τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων μετά το πόρισμα ΕΔΕ, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Εκτός από την αναστολή καθηκόντων οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας.

Ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρεται σε επιδίωξη της προσωπικής του εξόντωσης. «Τόσο γρηγορες διαδικασίες για να με εξοντώσουν; Πραγματικά είναι απίστευτες οι διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές. Μιλάμε για εκτελεστικό απόσπασμα. Εποχές ανθρωποφαγίας, κανιβαλισμού. Αντί να ασχοληθούν με την τραγωδία, πάνε δύο μέρες μετά να κατηγορήσουν για να αποπροσανατολίσουν».

Ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, καθώς πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος με την οποία τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων, αναφέρει ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά. «Δεν ξέρω πως την πήραν την απόφαση αυτή. Θα κάνω μήνυση κατά πάντων και στον Υπουργό. Και άλλες φορές έχω βρεθεί στο στόχαστρο. Και στην πανδημία είπα ”ένας γιατρός για 120 ασθενείς”. Τότε με διώξανε αλλά πήγαμε σε πειθαρχική λύση. Τώρα έπρεπε να το ολοκληρώσουν, είμαι μεγάλο πρόβλημα εδώ για την Μαγνησία, με την δημοτικότητα που έχω και την προσφορά μου».

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο υποστηρίζει, μιλώντας στο newsit.gr «δεν υπέγραψα τίποτα εγώ, εγώ τον είδα στο ιατρείο που με έψαξε ο ίδιος, και πήρε άδεια υπογεγραμμένη από τον γιατρό. Απλώς είπα ότι τον είδα και εγώ, αλλά η εξέταση έπρεπε να γίνει στα ιατρεία. Την άδεια την υπέγραψε ο Επιμελητής Α’. Εγώ μπορώ να πω οτιδήποτε. Θα πω την άποψή μου. Αλλά η εξέταση είναι στα εξωτερικά ιατρεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ούτε βοηθός, ούτε ειδικευόμενος, ούτε επικουρικός, Είναι επιμελητής Α’. Είναι γαλάζιο παιδί, είναι γαλάζια η διοίκηση. Με κάθε τρόπο θέλουν να με οδηγήσουν στην άνευ προηγουμένου δίωξή μου» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr, ο κος. Χαυτούρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης