"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Σύλλογος Δασκάλων Ν. Τρικάλων: «Πάρτε έστω και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από χθες φτάνουν από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Τρίκαλα καταγγελίες από γονείς, μαθητές και συναδέλφους ότι τα self – test έχουν εξαντληθεί από τα φαρμακεία.


Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τη στοιχειώδη προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία καταρρίπτεται παταγωδώς ακόμα ένα επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν αυξημένο testing στη σχολική κοινότητα.


Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να μη φανεί το μέγεθος του προβλήματος που ήδη υπάρχει και είναι γνωστό σε όλους, ανακοινώνοντας το «επιτυχές άνοιγμα των σχολείων».

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν οι δηλώσεις της Υφυπουργού για παραλαβή των τεστ το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα το πρωί από τις σχολικές μονάδες.


Την αποκλειστική ευθύνη για το μπάχαλο και την ταλαιπωρία μαθητών και γονιών που θα δημιουργηθεί το πρωί της Δευτέρας την έχει το Υπουργείο Παιδείας.


Είναι επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.


Απαιτούμε εδώ και τώρα:


 Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα
απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.


 Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των
Δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.


 Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας, για να μη σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.


 Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.


Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μη κινδυνέψουν οι συνάδελφοι!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης