"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Τρικάλων: Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή για την «ηλεκτρονική αξιολόγηση»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας-αποχής  για την «ηλεκτρονική αξιολόγηση» που έχει προκηρύξει τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΑΔΕΔΥ από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης, επικεντρώνοντας στα εξής σημεία:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή μας.

Η προώθηση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ψήφιση της στη Βουλή (άρθρο 9 ν. 4553/27-4-2018), αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεσή της στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενισχύοντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που διέπει τη αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε το διάστημα του ψευδεπίγραφου διαλόγου Γεροβασίλη-ΑΔΕΔΥ, για να οργανώσει την επίθεσή της, προωθώντας και τα άλλα εργαλεία που διαθέτει και που συνδέονται με την λεγόμενη αξιολόγηση, όπως τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία.

Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι αναγκαία γιατί συνεχίζουν να υφίστανται όλοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016)

Ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης θέλει να διαλύσει τις υπηρεσίες των Δήμων, θέλει σκοπίμως να απολύσει κι άλλους ανθρώπους, ώστε να κάνουν τις δικές τους μπίζνες με επιχειρηματικούς ομίλους.

Η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων, με το ληστρικό ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω της αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση δεν έχει να κάνει με τη γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα, τις υπηρεσιακές σχέσεις, την αποτελεσματικότητα της εργασίας, δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Αλλά ο νόμος για την αξιολόγηση είναι κομμάτι του γενικότερου αντιλαϊκού παζλ.

Έχει να κάνει: Με την αποτελεσματικότητα στην εργασία, αλλά με βάση τη λεγόμενη στοχοθεσία, που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους. Συνδέεται, επίσης, άμεσα με τους νόμους για το μισθολόγιο, τον Υπαλληλικό Κώδικα κ.ά. Ακόμα, απολύσεις θα προκύψουν από τον καθορισμό νέων οργανογραμμάτων (που είναι σε εξέλιξη και θα φέρουν συγχωνεύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών) και από τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο (εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, είσοδος και επέκταση των εργολάβων στις δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

 

Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους δημάρχους να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους δημάρχους να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά σε όποιον εργαζόμενο θέλουν, «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα «περιγράμματα θέσεων εργασίας» ως ιδιαίτερης σημασίας!!!

Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

Δεν αποδεχόμαστε την εκβιαστική και τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη-Μητσοτάκη, που ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με την στέρηση του δικαιώματος τους επιλογής στις όποιες διαδικασίες «κρίσεων» θέσεων ευθύνης γίνονται.

Δεν δεχόμαστε να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις.

Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και απέστειλε στις 17/5/2018 προς την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ, τους υπουργούς κλπ ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη «απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου».

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και την σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης, έτους 2017.

Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:

  1. A. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την «δήλωση αποχής».
  2. B. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεώς τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, συμπληρώνοντας την «δήλωση αποχής».

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

-Να καταθέσουν στο Σωματείο τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην αποχή.

-Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι των δήμων μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας, όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης