"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σύσκεψη για τη Μεσοχώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με στόχο την προώθηση της απόφασης για λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με παρόντα τον Δήμαρχο Τρικκαίων, ως μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο, η συνάντηση ήταν τριμερής: Υπουργείο – ΔΕΗ – Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο. Κοινή διαπίστωση ήταν η αναγκαιότητα λειτουργίας του έργου, που θα βελτιώσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Ταυτοχρόνως, πρόκειται για ένα έργο που σχετίζεται με την αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή. Με παρόντα, επίσης, τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, ομοίως γνώστη του ιστορικού του έργου, επισημάνθηκε από κοινού με τον κ. Παπαστεργίου το ζήτημα της αγωνίας των κατοίκων των δύο νομών, που άμεσα επηρεάζονται θετικά από το ενδεχόμενο λειτουργίας του φράγματος.
Η κοινή διαπίστωση για την αναγκαιότητα λειτουργίας του, αφορά στην ένταση των προσπαθειών μεν, αλλά και στην έναρξη συζητήσεων με τους κατοίκους. Υπενθυμίζεται, ακόμη, η προ μηνός επίσκεψη του ΤΕΕ Κ& Δ Θεσσαλίας– όπου επίσης παρέστη ο κ. Παπαστεργίου – στα έργα της περιοχής, με αντικείμενο ακριβώς τη λήψη πρωτοβουλιών για τον ΥΗΕ Μεσοχώρας.
Στη συνάντηση της Πέμπτης, από το Υπουργείο ήταν παρόντες, ο ίδιος ο Υπουργός κ. Γ. Μανιάτης, ο κ. Κων/νος Μαθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο κ. Κων/νος Τριάντης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων και ο κ. Επ. Τολέρης, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.
Από την πλευρά τη ΔΕΗ παρέστησαν, ο
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αρθ. Ζερβός, ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής κ. Γ. Κοπανάκης και ο κ. Χρήστος Αργυριάδης, Ειδικό Στέλεχος Α’, της Δ/νσης Παραγωγής και από την ΕΘΕΜ οι κ. Γ. Καλλές, πρόεδρος, και Τ. Μπαρμπούτης, μέλος.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης