"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευρεία σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με τους αρμόδιους να αναζητούν λύσεις για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ντίνου Μπάρδα και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα, ένα πρόβλημα που μαστίζει τους κτηνοτρόφους από την περασμένη άνοιξη και θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Αυτό που αποφασίστηκε και ήδη υλοποιείται είναι η περισυλλογή των νεκρών ζώων, ανεξαρτήτου αιτίας από μια ιδιωτική εταιρεία σε συνεργασία με τους φορείς. Η περισυλλογή θα αφορά νεκρά αιγοπρόβατα από 18 μηνών και άνω και νεκρά βοοειδή από 48 μηνών και άνω.

Επίσης, αυτό που τονίσθηκε είναι να προγραμματιστεί ακόμα μια συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθούν μια σειρά μέτρων πρόληψης, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και το 2015.

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι ένα νόσημα, που οφείλεται σε ιό και είναι υποχρεωτικής δήλωσης. Προσβάλλει όλα τα είδη των μηρυκαστικών εκτός των άγριων ζώων. Μεταδίδεται μόνο σε ζώα και όχι στον άνθρωπο (ζωονόσος) μέσω κουνουπιών του είδους “Cullicoides imicola”.

Πριν από ένα μήνα είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού και είχαν αποφασιστεί μια σειρά από μέτρα για τους εκτροφείς αιγοπροβάτων και βοοειδών.

DSC08913

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης