"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Σ. Παπαδόπουλος : Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

papadopoulos

Τα ζητήματα του σχεδίου νόμου περιλαμβάνονται στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα έπρεπε να συζητάμε διεξοδικά σε αυτήν τη Βουλή και που πρέπει να πραγματοποιηθούν στη χώρα, για να υπάρξει η παραγωγική, η διοικητική, η αναπτυξιακή, η πολιτισμική ανασυγκρότησή της από τη βαρβαρότητα των τραγικών συνθηκών που ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση μετά τα χρόνια της χολέρας.

Δεν θα αναλύσω, αγαπητοί συνάδελφοι, τις αλλαγές που γίνονται στο Πειθαρχικό Δίκαιο για τον εξορθολογισμό του, την αποκατάσταση του τεκμηρίου αθωότητας, τους νέους κανόνες για την αυτοδίκαιη αργία και τις πειθαρχικές ποινές. Δεν θα αναλύσω τις συμμετοχικές διαδικασίες στη στελέχωση του ΑΣΕΠ, στην επιλογή του Συνηγόρου του Πολίτη και των βοηθών του, ούτε και στην απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού.

Θέλω να σημειώσω μόνο ότι με το σχέδιο νόμου δεν αποκαθίστανται όλες οι αδικίες απολύσεων και κατάργησης κλάδων για υπαλλήλους, στελέχη της Διοίκησης και υπηρεσίες που ποτέ δεν αξιολογήθηκαν για το έργο που πρόσφεραν.

Θέλω ακόμα να σημειώσω, ότι οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας, για να αποπληρωθεί η δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στο ΕΚΑΒ και για να καλυφθούν με ταχύτερες διαδικασίες τα εκρηκτικά κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας, υπηρετούν ανάγκες τις οποίες εγκατέλειψε η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ασκήθηκε στην περίοδο της πλήρους αδιαφορίας για το δικαίωμα στην υγεία.

Το πρωί μας είπε ο κ. Κεδίκογλου ότι το δικαίωμα στην υγεία είναι πάνω από το δικαίωμα στην εργασία, στην απεργία. Προφανώς, όμως, δεν ήταν πάνω από τις μνημονιακές δεσμεύσεις δραματικών περικοπών στην υγεία και παγώματος όλων των προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και εργαστηριακού προσωπικού, στις κλινικές και τα τμήματα που κλείνουν, στις μονάδες εντατικής, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, στα κέντρα υγείας των νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών κ.ο.κ.
Κατά τα άλλα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού κατήγγειλαν σήμερα την Κυβέρνηση για τη στάση της στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης του χρέους, των δανειακών αναγκών εξυπηρέτησής του, της βιωσιμότητάς του.

Ή θα προσχωρήσετε στην πολιτική μας ή θα καταστραφεί η χώρα, μας είπε με στόμφο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, το πρωί, ο οποίος θεώρησε ότι το χρέος τεχνικά είναι βιώσιμο, διαχειρίσιμο, εξυπηρετήσιμο, γιατί έτσι αξιώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Να προσχωρήσουμε στη δική τους πολιτική αποκλείεται! Οδήγησαν σε υπερχρέωση της Ελλάδας, σε απίθανα ελλείμματα και σκάνδαλα, σε ένα διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό κράτος -και αντιστέκονται ακόμα και σήμερα στη ριζική αλλαγή που προτείνεται- σε απίστευτες μίζες και συναλλαγές, σε τρομακτική φοροδιαφυγή και τώρα συμφωνούν με τις απαιτήσεις των δανειστών που ξεχνούν τις αξίες με τις οποίες δημιουργήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη και εκβιάζουν να εφαρμοστεί όλη η νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

Μιλάμε για ομαδικές απολύσεις στη χώρα της ανεργίας, οριζόντιες περικοπές και στους χαμηλοσυνταξιούχους, με τη ρήτρα των μηδενικών ελλειμμάτων, ακύρωση του σχεδίου νόμου για την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που ισχύουν, όμως, σε όλη την Ευρώπη, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να αλλάξει και να γίνει φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων πολιτών.
Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα δεν μπορεί να περάσει από μία Κυβέρνηση της Αριστεράς, την πρώτη στη Δυτική Ευρώπη, που φοβάται ότι θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κ.ο.κ.

Θα καταστραφεί η χώρα αν δεν υπογράψουμε την υποταγή, την ταπείνωση, την εξαθλίωση, την ύφεση, τη διαιώνιση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, όπως λέει ο κ. Βενιζέλος; Ας μην ανησυχούν οι υπαίτιοι της καταστροφικής πορείας της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
Αυτή η χώρα έχει μεγαλείο, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, φυσικό πλούτο, ιστορικά μνημεία. Είναι πανέμορφη και προικισμένη. Δεν θα την λεηλατήσουν. Έχει ένα ανθρώπινο δυναμικό με τεράστιες ικανότητες, σπουδές, γνώσεις, δεξιοτεχνίες, που αν αξιοποιηθούν στη χώρα μας δεν θα την αφήσουν να καταστραφεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης