"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η βούληση της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα ώστε να λειτουργήσει ο υδροηλεκτρικός σταθμός, επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωποι της ΔΕΗ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα βάση του οποίου θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Μεσοχώρας, ως ξεχωριστό πλέον έργο, οι οποίες βρίσκονται σε ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 95%.

 

Όπως έγινε γνωστό η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι να ολοκληρωθούν: η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι απαλλοτριώσεις, οι εργασίες στο φράγμα και η τέλος η έμφραξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου όλα τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, έτσι ώστε να λειτουργήσει το έργο συνεισφέροντας πάνω από το 11% της παραγόμενης ενέργειας στη χώρα, καθώς από εκεί θα παράγονται ετησίως 360 γιγαβατώρες.

 

Ο κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε για μια ακόμη φορά τα οφέλη για τη χώρα από την ολοκλήρωση του έργου τονίζοντας: «Σήμερα τέθηκε με σαφές χρονοδιάγραμμα ο οδικός χάρτης για τη ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας. Το ΥΗΕ Μεσοχώρας – Γλύστρας εξελίσσεται ένα μεγάλο περιβαλλοντικό, ενεργειακό, κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό ζήτημα, δεδομένου ότι το έργο έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει τουλάχιστον εδώ και μια 10ετία, με συνολική συνεισφορά πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία. Τα οφέλη από την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι τεράστια, καθώς βοηθούν τη χώρα στην απεξάρτηση από την εισαγωγή καυσίμων και στην παραγωγή φθηνής «καθαρής» ενέργειας. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο γενικός γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ κ. Κώστας Μαθιουδάκης, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Κώστας Τριαντής, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου κ. Κώστας Βαρδακαστάνης και οι κ.κ. Αργυράκης και Κοπανάκης από τη ΔΕΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης