"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Τέλος εποχής : έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Οικονόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αποχαιρετούμε τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Οικονόμου που έφυγε  από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος ο Χρήστος Οικονόμου υπηρέτησε άοκνα το ΠΑΣΟΚ και τα εθνικά συμφέροντα.

Θα τον θυμόμαστε όλοι μας ως τον αγέρωχο και ακάματο άνθρωπο και αγωνιστή της δημοκρατίας.

Πολιτεύτηκε πολλά χρόνα σε περίοδο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, με σύνεση, νηφαλιότητα, σοβαρότητα, πνεύμα συνεργασίας, ενότητας και καθαρές θέσεις.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και έδινε με γενναιότητα μάχη στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε το 1935 στον Πειραιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ για 23 χρόνια, από το 1977 μέχρι το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989.

Η κηδεία του Χρήστου Οικονόμου θα γίνει την Τρίτη 30 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα
oikonomou xristos
Την είδηση έκανε γνωστή ο Γιώργος Οικονόμου, την ορκωμοσία του οποίου σήμερα το απόγευμα, δεν… πρόλαβε.  
“Η Ρένα, η Βάσια, ο Μιχάλης, η Βασίλκα και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Ολη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε.
Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας”.

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα για την απώλεια του Χρήστου Οικονόμου

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας Τρικαλινός που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην παράταξή του αλλά και στον τόπο μας. Ένας πολιτικός με διάρκεια στο χρόνο, ένας γιατρός που τίμησε την επιστήμη του, ένας άνθρωπος με δυνατές φιλίες που άντεξαν στο χρόνο, ένας καλός οικογενειάρχης.
Αποχαιρετούμε τον Χρήστο Οικονόμου με σεβασμό στην πολυετή διαδρομή του στο έργο του και στο ήθος του που γεφύρωνε θετικά κάθε πολιτική αντιπαράθεση
Καλό ταξίδι Χρήστο Οικονόμου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Χρήστου Οικονόμου εξέφρασε ο Πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας.
«Το θλιβερό αυτό γεγονός συμπίπτει μάλιστα με την επικείμενη ορκωμοσία του γιου του, Γιώργου Οικονόμου, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές της 21ης Μαΐου», επισήμανε ο κ. Τασούλας.
Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του, «ο Χρήστος Οικονόμου, ξεκινώντας από την αγαπημένη του πατρίδα τα Τρίκαλα, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, παραμένοντας πάντα πιστός στην παράταξη που τον ανέδειξε.
 
Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989, συντελώντας ενεργά στην οργάνωση του ΕΣΥ.
 
Μαζί με τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, απευθύνω στον γιο του Γιώργο, που βρίσκεται στην εκκίνηση της πολιτικής του διαδρομής στη Βουλή των Ελλήνων, την ευχή να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του» πρόσθεσε.
Κώστας Σκρέκας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με το άγγελμα του θανάτου του
συνταξιούχου Νευρολόγου-Ψυχιάτρου Ιατρού, Χρήστου Γ. Οικονόμου συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα
αποφάσισε.

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία
3. Να διαθέσει χρηματικό ποσό για κοινωφελή σκοπό.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.-

Συλλυπητήρια Παπαστεργίου

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου εκφράζει με μήνυμά του τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Οικονόμου.

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι “ο Χρήστος Οικονόμου άφησε ανεξίτηλο το πολιτικό, ιατρικό και κοινωνικό του αποτύπωμα σε όλη την τρικαλινή κοινωνία. Με κοινωνική και πολιτική δράση και προσφορά, με ιατρική συνεισφορά, με άνω των 20 χρόνων παρουσία στα έδρανα του Κοινοβουλίου και με κυβερνητικό αξίωμα ως Υφυπουργός Υγείας, εκπροσώπησε και βοήθησε τον τόπο αποτελώντας σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον πολιτικό χώρο, με τον οποίο από νωρίς αγωνίστηκε για τα ιδανικά που πρεσβεύει, αλλά και για τους τρικαλινούς πολίτες γενικότερα”.

”Εκφράζω”, συνεχίζει ο κ. Παπαστεργίου “τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήριαστην οικογένεια και τους οικείους του Χρήστου Οικονόμου”.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης