"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Τέλος οι εργολαβίες καθαριότητας στο υπουργείο Εργασία: Τι θα γίνει στο Νοσοκομείο Τρικάλων;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη σύναψη συμβάσεων εργασίας, απευθείας με το υφιστάμενο προσωπικό καθαριότητας που απασχολεί στην έδρα του, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αξιοποιώντας το άρθρο 49 του ν. 4325/2015.  Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει  στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου δημιουργήθηκαν στο παρελθόν πολλά προβλήματα (το είχαμε αναδείξει από τον Απρίλιο του 2014 εδώ και έγιναν διάφορα, όπως εδώ και εδώ).
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται διπλό όφελος, καθώς και το κόστος της καθαριότητας μειώνεται, αλλά και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του υπουργείου εξασφαλίζουν καλύτερους όρους εργασίας και αμοιβής.

Το κόστος καθαριότητας μειώνεται κατά 17.085,37 ευρώ για τους επόμενους 7 μήνες. Με την απευθείας απασχόληση του προσωπικού καθαριότητας, μέσω της υπογραφής συμβάσεων ορισμένου χρόνου, το υπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε 56.009,63 ευρώ ενώ το αναμενόμενο τίμημα της εργολαβίας ήταν 73.185 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται στον πυρήνα της συνολικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας ειδικότερα, για την απεμπλοκή από διαμεσολαβητές, εργολάβους και υπεργολάβους, όπου αυτό είναι δυνατόν, δίκαιο και εύλογο.

left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης