"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Τέλος» το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη – 200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

marinakis_
Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ύψους 200.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η… ετυμηγορία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για περίπου 7 ώρες στο γραφείο του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για τα 5 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από κοινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ύψους 200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 07:00 συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα μπήκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με τους δύο δικηγόρους του, τον Βασίλη Δημακόπουλο και τον Θανάση Βαρλάμη όπου ξεκίνησε η απολογία για τα πέντε κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

Αυτά είναι: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου από το κτίριο «6», κατεβάζοντάς τους στο προαύλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του Μαρινάκη. Με την απολογία του ηγέτη των ερυθρόλευκων πάντως δεν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 33 κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού έχει γίνει αίτημα δικαστικής συνδρομής από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ώστε να έρθει στην Ελλάδα ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο ενώ υπάρχουν και κάποιοι μάρτυρες υπεράσπισης που θα κληθούν από τους κατηγορούμενους. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει τις επόμενες μέρες αλλά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μετά και την κατάθεση του Σα Πίντο κλείνει η ανάκριση. Είτε με πόρισμα είτε χωρίς η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να κάνει πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων. Πάντως παραμένει ερώτημα αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει προσφυγή σε βάρος του περιοριστικού όρου για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι πέρα από τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορεί να παραμείνει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και φυσικά να παρακολουθεί τις αναμετρήσεις της ομάδας από το γήπεδο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί νέος πρόεδρος με πρώτο φαβορί αυτή την στιγμή τον Γιάννη Βρέντζο.

Εκτός από τον Σάββα Θεοδωρίδη, στην Ευελπίδων βρέθηκαν εκ μέρους της ΠΑΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης