"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τέμπη: Απολογείται ο προϊστάμενος επιθεωρητής του ΟΣΕ – Αναμένεται να προσκομίσει υπόμνημα που είχε στείλει για τήρηση του ωραρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, στα δικαστήρια της Λάρισας, βρίσκεται ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της νύχτας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για την τραγωδία. Είναι ο επιθεωρητής που έβγαζε τις βάρδιες και τοποθετούσε τους σταθμάρχες στους διάφορους σταθμούς. Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής έχει ήδη καταθέσει, πριν ασκηθούν διώξεις σε βάρος του, στην αστυνομία δύο φορές και μία στην 3η ανακρίτρια, προτού δηλαδή ανατεθεί η υπόθεση στον εφέτη ανακριτή.

Στα όσα υποστήριξε σε αυτές τις καταθέσεις συμπεριλαμβάνεται και το θέμα του ωραρίου, επιμένοντας ότι θα έπρεπε και οι δύο σταθμάρχες να βρίσκονται στο πόστο τους ως τις 11:00. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αναμένεται πιθανότατα να εμφανιστεί και κάποιο υπόμνημα το οποίο είχε αποστείλει προς τους συναδέλφους του για την τήρηση του ωραρίου.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλέσει προς υπεράσπισή του και αρκετούς μάρτυρες προκειμένου να βεβαιώσουν και να καταθέσουν κι αυτοί πώς ακριβώς γινόταν η αλλαγή στις βάρδιες, πώς ακριβώς λειτουργούσε όλο αυτό το σύστημα στον ΟΣΕ.

Η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει λόγω κάποιου κωλύματος του εφέτη και έτσι η διαδικασία θα μετατεθεί το μεσημέρι, οπότε μετά τις 3:00 αναμένεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα, πολυσέλιδο σχεδόν 100 σελίδων, και στη συνέχεια να περάσει την πόρτα του εφέτη ανακριτή και ο ίδιος πια να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία κατηγορείται αλλά και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για να συνεχιστεί η έρευνα και να αποφασίσει μαζί με τον εισαγγελέα εάν θα πρέπει και συντρέχει λόγος να κρατηθεί, να προφυλακιστεί δηλαδή μέχρι να γίνει η δίκη.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης