"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τέσσερα ακόμη seatrack στον Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τέσσερα ακόμη συστήματα seatrack θα τοποθετηθούν σε ισάριθμες ακτές, στις οποίες θα αναπτυχθούν υποδομές που θα τις καταστήσουν πλήρως προσβάσιμες για όλους. Τα τελευταία χρόνια μέσω του Seatrack που εγκαθίσταται κάθε καλοκαίρι στην ακτή του Αναύρου, άτομα με αναπηρίες απολαμβάνουν αυτόνομα τη θάλασσα που κάνει καλό στην ψυχολογία και την υγεία τους. Η επιτυχημένη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης κινητικά αναπήρων στη θάλασσα οδήγησε τον Δήμο Βόλου στην κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ προμήθειας και λειτουργίας τεσσάρων ακόμη συστημάτων που θα πλαισιωθούν από επιπλέον υποδομές.

Εκτός από τα συστήματα Seatrack στα οποία ο κινητικά ανάπηρος ανεβαίνει μόνος του και μέσω των ραγών μπορεί να μπει στη θάλασσα χωρίς βοήθεια, θα δημιουργηθούν αποδυτήρια και ντουζιέρες για άτομα με κινητικές αναπηρίες αλλά και ράμπες πρόσβασης στις ίδιες τις ακτές προκειμένου να είναι πλήρως προσβάσιμες. Οι υποδομές θα αναπτυχθούν στις παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Ν. Αγχιάλου και στο Καρνάγιο ενώ το Seatrack του Βόλου πρόκειται να τοποθετηθεί σε άλλη παραλία που θα αποφασιστεί.

Η προμήθεια προωθείται από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και βρίσκεται προ του σταδίου δημοπράτησης. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, Γιώργο Παπαμακάριο, οι συγκεκριμένες υποδομές δεν θα εξυπηρετήσουν μόνο τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες που ζουν μέσα στην πόλη. Αναμένεται να δημιουργήσουν κι ένα εσωτερικό τουριστικό ρεύμα στην περιοχή ακόμη και για μονοήμερες εξορμήσεις για το καθημερινό μπάνιο και ο Βόλος να διαφημιστεί ως προσβάσιμος τουριστικός προορισμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης