"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Τέσσερις όμηροι και οι τρεις δράστες νεκροί στο Παρίσι

lafarm

Σχετικά άρθρα

00000000000000000000000000000000000
Σοκ και δέος από την γαλλική «11η Σεπτεμβρίου» – Μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο – Τρόμος σε όλη τη Γαλλία – Πώς σώθηκε ένας από τους ομήρους στο τυπογραφείο της Ντεμαρτάν – Πώς έδωσε τέλος η γαλλική αστυνομία στις υποθέσεις

Με μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο έληξε το θρίλερ με τις δύο ομηρίες, που εξελίσσονταν από το πρωί της Παρασκευής στη Γαλλία. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ νεκροί είναι και οι τρεις δράστες των επιθέσεων αυτών.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο αδέρφια Κουασί, που θεωρούνταν οι κύριοι ύποπτοι για την εν ψυχρώ εκτέλεση δώδεκα ανθρώπων στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εισέβαλαν στο κτήριο εκτυπωτικής εταιρίας στην περιοχή Ντεμαρτάν, σε απόσταση 26 μιλίων από το Παρίσι.

Οι δράστες παρέμειναν στο κτήριο για περίπου οκτώ ώρες, ενώ την ίδια στιγμή, αποκλεισμένη παρέμενε ολόκληρη η μικρή κωμόπολη των 8.000 κατοίκων, αφού η αστυνομία είχε ζητήσει να παραμείνουν στα σπίτια τους, με τα φώτα κλειστά.

Σε επικοινωνία τους με την αστυνομία οι δράστες δήλωσαν πως «θα πεθάνουν σαν μάρτυρες» κάνοντας εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις τους.

00000000000000000000000
Περίπου τέσσερις ώρες μετά την ομηρία των αδερφών Κουασί, ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην καρδιά του Παρισιού, στην περιοχή Βενσέν, κρατώντας ομήρους όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα. Ο 32χρονος αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα ως ο δράστης της δολοφονίας της αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης, Αμεντί Κουλιμπαλί και σε επαφή του με τους αστυνομικούς ζήτησε την απελευθέρωση και ασφαλή διαφυγή των αδερφών Κουασί από την εταιρία στην Ντεμαρτάν.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξε ένας εργαζόμενος της εταιρίας στη Ντεμαρτάν, που η αστυνομία θεωρούσε όμηρο, όμως οι ένοπλοι δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Ο άνθρωπος αυτός παρέμενε κρυμμένος μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο και στέλνοντας μηνύματα από το κινητό του παρείχε χρήσιμες πληροφορίες στους αστυνομικούς. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Την ίδια ώρα, επί ποδός στο Παρίσι και στα περίχωρα, και βέβαια στη Ντεμαρτάν βρίσκονταν περί τους 80.000 πάνοπλους αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών της χώρας. Στο πεδίο βρίσκονταν ένστολοι από όλες τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αλλά και περί τους χίλιους στρατιώτες, που είχαν αναπτυχθεί γύρω από στρατηγικής σημασίας σημεία, όπως ο πύργος του Άιφελ.

Τελικά η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, όταν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι αδερφοί Κουασί επιχείρησαν πυροβολώντας να βγουν από το κτήριο. Αρκετές εκρήξεις και απανωτοί πυροβολισμοί ακούστηκαν και λίγα λεπτά μετά και οι δυο κείτονταν νεκροί.

Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας και στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπου πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φωνάζοντας προς τους ομήρους «Πέστε όλοι κάτω». Πυροβολώντας εξουδετέρωσαν άμεσα το δράστη και μέσω ασυρμάτου ενημέρωσαν: «Τον έχουμε».
00000000000000000000000000000

Με την εισβολή της αστυνομίας απελευθερώθηκαν όμηροι που κρατούσαν ο Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο, μεταξύ αυτών και ένα μικρό παιδί. Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 6 ομήρους, τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επρόκειτο για 19 ανθρώπους.

Λίγο αργότερα, αστυνομικές πηγές, που αργότερα επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν πως τέσσερις από τους ομήρους είναι τελικά νεκροί.

Παραμένει έως αυτή την ώρα αδιευκρίνιστο εάν ο Κουλιμπαλί έδρασε μόνος του ή είχε συνεργό που με κάποιο τρόπο κατόρθωσε να διαφύγει.

Τριάντα άνθρωποι κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου για να γλυτώσουν

Περισσότερες από πέντε ώρες, όσο κράτησε η ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, έμειναν κλεισμένοι στο ψυγείο του καταστήματος περίπου τριάντα άτομα!

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα Daily Mail, ήταν πελάτες του καταστήματος που την ώρα που εισέβαλε ο ένοπλος κατόρθωσαν να κρυφτούν στο δωμάτιο – ψυγείο του παντοπωλείου, σε θερμοκρασίες -3 βαθμών Κελσίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης