"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Τέτοια απαξίωση της μόρφωσης και τέτοια εξύμνηση της πάμφθηνης εργασίας…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πλήρη απαξίωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και στην ωμή παραδοχή ότι δεν θέλουν «υψηλό αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ» προχώρησε η κυβέρνηση, η οποία μάλιστα, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στη βουλή , διαμήνυσε ότι επιδίωξή της είναι να διαμορφώσει μια νέα γενιά εργαζομένων με «δεξιότητες» και κατακερματισμένες «γνώσεις».

Ο ΣΕΒ και ο «επιχειρηματικός κόσμος» αυτό ζητάνε, άλλωστε, και όχι οι νέες και οι νέοι «να φτάνουν 24-25 ετών και να έχουν κάνει τι τελικά στη ζωή τους;», όπως κυνικά διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης! Σχολιάζοντας το φαινόμενο της ανεργίας αποφοίτων πανεπιστημίων και μεταπτυχιακών, άφησε να εννοηθεί πως κάνουν άχρηστες σπουδές, και γι’ αυτό τρέχουν να γραφούν σε ΙΕΚ να πάρουν μια ειδικότητα. Τέτοια απαξίωση της μόρφωσης και τέτοια εξύμνηση της πάμφθηνης εργασίας με στενή ειδίκευση δύσκολα ακούς…

Η κυβέρνηση θέλει να πετάξει χιλιάδες παιδιά έξω από τα δημόσια πανεπιστήμια, να κλείσουν πολλά από αυτά, και να τα σπρώξουν… πελατάκια στα κάθε λογής ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια, έναντι αδρών διδάκτρων.

Για να έχουν μετά στο χέρι τους, όχι πτυχία, αλλά «ειδικεύσεις» μιας χρήσης και να μπορούν εύκολα να «κουμπώσουν» σε περιστασιακές θέσεις εργασίας και ειδικότητες που θέλει κάθε φορά το κεφάλαιο. Όταν σήμερα οι πτυχιούχοι ΑΕΙ εργάζονται με μισθούς πολύ κατώτερους για τη μόρφωση που έχουν κατακτήσει, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τι μεροκάματα πείνας περιμένουν τους αναλώσιμους αποφοίτους των ΙΕΚ.


Γι‘ αυτό η κυβέρνηση βάλλει κατά των «στερεότυπων» υπέρ της πανεπιστημιακής μόρφωσης και εκθειάζει την κατάρτιση, που θα συμπληρώνεται με μαθητείες-τσάμπα- δουλειά στις επιχειρήσεις και με υποταγή των ειδικοτήτων στις εκάστοτε ορέξεις του ιδιωτικού τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης