"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Τίμησαν τον Ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη στην Πιαλεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή το πρωί στην πλατεία της Τ.Κ. Πιαλείας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Τσαβαλιάρεια”, για 18η συνεχόμενη χρονιά, μια εκδήλωση θεσμός για την Πιαλεία προς τιμήν του πρώτου πεσόντα,  την 28η Οκτωβρίου 1940, έλληνα στρατιώτη, Βασίλη Τσαβαλιάρη.

Ο  Βασίλης Τσαβαλιάρης ήταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και όλα τα στοιχεία της εποχής, ο πρώτος πεσών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Η σφαίρα τού ιταλού στρατιώτη τον βρήκε στο μέτωπο και τον σκότωσε, στις 5:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, σε φυλάκιο στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Πιαλείας και τους υφιστάμενους Συλλόγους του χωριού.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου & στον χώρο του μνημείου του πεσόντος, Βασ. Τσιαβαλιάρη, ετελέσθη, υπό του Μητροπολίτου μας επιμνημόσυνη δέηση, για να ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων & η Παρουσίαση του 1ου Πολεμικού Ανακοινωθέντος Έπους 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρ. Σιμορέλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος & συντονίστρια του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα κα Δήμητρα Νάτσινα, για να ακολουθήσει η κεντρική επετειακή ομιλία από τον κ. Γ. Παπαβασιλείου, Συν/χο Εκπ/κό, πρώην Σχολ. σύμβουλο.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης