"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ταμείο Αλληλεγγύης μαθητών

lafarm

Σχετικά άρθρα

koumparades 1

Με την παράδοση των βιβλιαρίων κατάθεσης, των κουμπαράδων και μιας επιστολής, ξεκίνησε σήμερα συμβολικά η πρώτη φάση της δημιουργίας Ταμείου Αλληλεγγύης Μαθητών στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων. Μετά από διαβούλευση και αφού εξετάστηκαν όλες οι πλευρές, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αυγέρου – Κογιάννη, προχώρησε στη δημιουργία του ΤΑΜ. Ετσι σήμερα, μαζί με τον ταμία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Σιαφαρίκα, παρέδωσαν το βιβλιάριο της τράπεζας, έναν συμβολικό κουμπαρά και μια επιστολή με τα βασικά σημεία του ΤΑΜ σε διευθυντές σχολείων.
Η κίνηση αυτή, που αφορούσε στα 28 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων (θα ακολουθήσει η αντίστοιχη κίνηση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας) εγκαινίασε την προσπάθεια που, όπως ανέφερε η κ. Αυγέρου – Κογιάννη, είναι καθήκον του Δήμου. Καθώς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στα όσα συμβαίνουν με τις επιπτώσεις της κρίσης, ο Δήμος «προσπαθεί να παρέμβει, δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις, ώστε να κινητοποιηθεί σύσσωμη η τρικαλινή κοινωνία και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της δυσμενούς οικονομικής κρίσης».
koumparades 2
Από την πλευρά του ο κ. Σιαφαρίκας, αναφέρθηκε στους δύο πυλώνες της κίνησης αυτής: αποταμίευση και αλληλεγγύη, που στηρίζει αναφανδόν η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας. Η οποία, τόνισε, ήδη επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες (ασθενοφόρο στο Ειδικό Σχολείο Τρικάλων, προσφορά ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Λάρισας) μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την εμπιστοσύνη που της δείχνου οι Θεσσαλοί. Ο κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εξέφρασε τη σιγουριά ότι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τέτοιες ενέργειες θα επιτύχουν, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους μαθητές.
Στη συνέχεια έγινε η παράδοση παραλαβή των βιβλιαρίων, των συμβολικών κλασικών κουμπαράδων και της επιστολής. Σε αυτή περιγράφονται τα βασικά σημεία λειτουργίας του ΤΑΜ και δίνονται κατευθυντήριες γραμμές, καθώς η σχολική κοινότητα είναι η μόνη αρμόδια να συγκεκριμενοποιήσει τους τρόπους εφαρμογής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης