"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ταξίδι στα Τρίκαλα: Που να ΦΑΤΕ- Που να ΠΙΕΙΤΕ το καφεδάκι σας- Που να μείνετε- 13+1 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τρίκαλα θα γίνουν ο επόμενος  προορισμός σας και ξέρουμε γιατί… Οι λόγοι ΑΡΚΕΤΟΙ!!!

Εμείς βρισκόμαστε ΕΚΕΙ και σας ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
Που να απολαύσετε το ΓΕΥΜΑ ΣΑΣ!
Που να ΠΙΕΙΤΕ το ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ!
Που να ΜΕΙΝΕΤΕ.

Ρεπορταζ: Κατερίνα Ρίγκου

13+1 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!!

Και το ταξίδι μας ΞΕΚΙΝΑΕΙ!!!!

TIP: Λίγο έξω απο τα Τρίκαλα να φάτε εκπληκτικά στον πλάτανο

• Πιείτε τον καφέ σας το πρωί (από τους καλύτερους που θα βρείτε στην πόλη) ή ένα after shopping drink στο όμορφο Νέυλης πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο της Ιουλιέτας Αδάμ. Καθημερινά, από τις 06:00 (Ιουλιέτας Αδάμ 7, Τ. 2431 039606).

• Για εξαιρετικό καφέ το πρωί, για after shopping drink το απόγευμα, για μπύρα ή ποτό το βράδυ, επιλέξτε το cozy conceptual cafe-bar Ασκληπιάκι που κάνει (ευτυχώς) αισθητή διαφορά στην κατά τα άλλα πολύβουη Ασκληπιού, γεμάτη με τις mainstream προτάσεις… Ξεχωρίζει επίσης για τις εξαιρετικές μουσικές, από τις καλύτερες που θα ακούσεις στην πόλη! Καθημερινά από τις 09:00 (Ασκληπιού 23, Τ. 2431 039170).

• Δεν γίνεται να πας στα Τρίκαλα και να μην περάσεις από την Κρύπτη. Το πιο κλασικό και γνωστό μπαρ της πόλης. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο bar που άνοιξε σε ένα διατηρητέο πανέμορφο κτήριο στα Μανάβικα σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι και έκανε τη συνοικία πιάτσα! Με σταθερή φιλοσοφία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, δίνει βαρύτητα στη «σωστή» μπάρα και κάβα, στο ωραίο περιβάλλον και φυσικά τη μουσική των DJs . Στην ίδια φιλοσοφία αλλά σε πιο easy going «διάθεση», το αδερφάκι της ακριβώς δίπλα… το πολύχρωμο Κρυπτάκι. Καθημερινά από τις 20:00 (Γρηγορίου Πατριάρχου 14, Μανάβικα, κιν. 6974 875987).

• Επιλέξτε για τη διασκέδασή σας το ατμοσφαιρικό The Love Shake bar με τους 2 conceptual, «παιχνιδιάρικους» αντικριστούς χώρους του στο γραφικό στενάκι Πατριάρχου Γρηγορίου, στα Μανάβικα. Ωραίο περιβάλλον, socializing ατμόσφαιρα, ενημερωμένη κάβα, signature cocktails και ωραίες μουσικές από τους DJs που εναλλάσσονται καθημερινά!

(Πατριάρχου Γρηγορίου 3, Μανάβικα, Τ. 24310 79179)

• Πιείτε ένα απολαυστικό signature cocktail από την καλοδιαβασμένη λίστα του Mikro cocktail bar ή το ποτό σας στον όμορφο και cozy χώρο του στο στενάκι της Χατζηπέτρου στα Μανάβικα, ακούγοντας επιλεγμένες μουσικές! Καθημερινά, από τις 18:00 (Χατζηπέτρου 3, κιν. 6936 888147).

• Στον ολοκαίνουριο χώρο του φούρνου «Κωτούζας» στην κεντρική πλατεία της 28ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με λογιών λογιών ολόφρεσκα χειροποίητα καλούδια (σφολιάτες, μπαγκέτες κ.ά.) που ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήριο, αλλά και με ωραίο καφέ! Πολλές και εκλεκτές είναι οι επιλογές σε ψωμί, με την γκάμα να διαθέτει από χωριάτικο μέχρι ψωμί αργής ωρίμανσης, ενώ τα καλύτερα σχόλια έχουν αποσπάσει και τα ολόφρεσκα γλυκά! Δευτ.-Σάβ. 06:00-22:00 (28ης Οκτωβρίου 21-23, Τ. 24310 36755,
www.kotouzasbakery.gr).

• Μια εκδρομή μέχρι την Ελάτη είναι απαραίτητη. Όταν φτάσετε, θαυμάστε το τοπίο και γευτείτε ένα απολαυστικό ρόφημα συνδυαστικά με ένα σπιτικό χειροποίητο γλυκό δίπλα στο τζάκι, στον cozy, ζεστό χώρο του Κεχρί cafe bar, πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού! Καθημερινά από τις 08:00 (Ελάτη, Τ. 24340 71341).

• Το τσιπουράδικο του Βασίλη θα σας το συστήσουν σίγουρα οι ντόπιοι για φαγητό ή για μεζέ. Αν και είναι στο κέντρο της πόλης δεν βρίσκεται πάνω σε περαντζάδα, παρ’ όλα αυτά όμως είναι συνεχώς γεμάτο! Και καθόλου τυχαία… καθώς σερβίρει ολόφρεσκους, χειροποίητους μεζέδες και εξαιρετικά αποστάγματα! Εκτός από μαγειρευτά και κρεατονοστιμιές, ο «Βασίλης» φημίζεται για ψαροφαγία (από τα πολύ λίγα στην πόλη). Απολαμβάνουμε εκλεκτά θαλασσινά και ψάρια, μαγειρεμένα με μεράκι που αν τα συνδυάσουμε με τη φιλική ατμόσφαιρα, καταλαβαίνουμε γιατί έχει καθιερωθεί ως στέκι! Καθημερινά 12:00-18:00 & 20:00-01:00 (Βύρωνος 21, Τ. 24310 70428).

• Από τα πιο γνωστά εστιατόρια-ταβέρνες στην πόλη, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής της σκηνής είναι το Χάνι. Θα απολαύσετε ελληνικό και μεσογειακό μενού που εκτός των κλασικών γευστικών επιλογών προτείνει και πιάτα δημιουργικής κουζίνας. Καθημερινά από τις 12:00 (Πύλης 2, Τ. 24310 28502).

• Προμηθευτείτε τον περίφημο Χαλβά Φαρσάλων, από το 1 και Κάτι («Μπουλογιώργος» διαφορετικά, καθώς το μαγαζί έχει ταυτιστεί με τον ιδιοκτήτη του) που φημίζεται ως μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές βιοτεχνίες της Θεσσαλίας. (Ασκληπιού 56, Τ. 24310 70112 -κεντρικό κατάστημα).

• Για οποιονδήποτε λόγο και αν έχετε επισκεφτεί την πόλη ή μένετε εκεί, μην αμελήσετε μια επίσκεψη στο κατάστημα Themis Trikaliotis στο κέντρο και απευθύνομαι στους κυρίους… Από τα καλύτερα multi brand καταστήματα που μπορείτε να βρεθείτε (συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Αθήνας) με επιλογές ανάμεσα στα in fashion κομμάτια για casual μέχρι formal εμφανίσεις. Ωράρια καταστημάτων (Ιουλιέτας Αδάμ 15, Τ. 24310 75006).
• Αν θέλετε να μείνετε στο κέντρο της πόλης, επιλέξτε το Αχίλλειον Hotel. Σε εξαιρετικό location πάνω στην πολυσύχναστη Ασκληπιού, θα σας εξασφαλίσει μια άνετη διαμονή. Πολύ εξυπηρετικό το προσωπικό και σημαντικό πλεονέκτημα ότι παρά το κεντρικό σημείο τα δωμάτια έχουν απόλυτη ησυχία! Από €40 (Ασκληπιού 2,
Τ. 2431 028193).

• Επιλέξτε για τη διαμονή σας στην πόλη το επιβλητικό Αετών Μέλαθρον Hotel. Μόλις 5 χλμ. από το κέντρο, το ξενοδοχείο έχει το απόλυτο know how της φιλοξενίας και προσφέρει διαμονή πολλών αστέρων μέσω των παροχών και των ανέσεών του. Από €70 (Νεάρχου & Νίκης, Τ. 24310 63130-4).

• Αν για τη διαμονή σας επιλέξετε την Καλαμπάκα, η καλύτερη πρόταση είναι το πλήρως ανακαινισμένο Hotel Theatro Odysseon. Άνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγους μήνες και εξασφαλίζει μια ονειρεμένη διαμονή στα 17 διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια, εμπνευσμένα όλα από το θέατρο, ενώ η arty διάθεση είναι διάχυτη παντού! Εξαιρετικές ανέσεις, hi-tech υπηρεσίες, υπέροχο πρωινό που σερβίρεται πολύ πρωτότυπα, εξυπηρετικότατο προσωπικό, φόντο τα Μετέωρα και εγγυημένα μια αξέχαστη διαμονή! Από €50 (Πατριάρχου Δημητρίου 54, Καλαμπάκα,
Τ. 24320 94444, www.theatrohotelodysseon.com).

travelstyle.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης