"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ταξιδιωτικές αναμνήσεις από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια πενθήμερη εκδρομή με τελικό προορισμό την Κροατία, χώρα ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς και πλούσιας ιστορικής παράδοσης. Το ταξίδι μας ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στις 28 – 9 – 2016 και περνώντας τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή φτάσαμε στην γειτονική Αλβανία. Η Κορυτσά, η λίμνη της Οχρίδας και ειδικά ο ναός της Αναστάσεως Του Κυρίου στα Τύραννα ,όπου και διανυκτερεύσαμε την πρώτο βράδυ, ήταν από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας.

dalmatikes2

Επόμενος σταθμός μας ήταν το Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα η μεσαιωνική πόλη Κότορ ή << Νύφη της Αδριατικής >> , όπως είναι ευρέως γνωστή! Στενά σοκάκια, καθολικοί και ορθόδοξοι ναοί, πλατείες και κρήνες σε μετέφεραν αιώνες πίσω στην εποχή των Δόγηδων και της Βενετσιάνικης αυτοκρατορίας… Το απόγευμα της ίδιας μέρας φτάσαμε στην Κροατία και στο μαγευτικό Ντουμπρόβνικ μια καταπράσινη ,παραθαλάσσια πόλη που απλώνεται σε ένα από τα φιόρδ των μαγευτικών Δαλματικών ακτών.

dalmatikes1

Το Ντουμπρόβνικ είναι ανεξάντλητο και με θλίψη το αφήσαμε για τον επόμενο προορισμό μας τη Μπούντβα (1 – 10 – 2016), σημαντικό τουριστικό θέρετρο του Μαυροβουνίου. Μικρότερη πόλη, αλλά το ίδιο ατμοσφαιρική με τις δυο προηγούμενες, μας κέρδισε με τη γραφικότητα, την αρχιτεκτονική, τους πανύψηλους φοίνικες και τις δαντελωτές ακτές της!!

Την επόμενη , πέμπτη και τελευταία μέρα του ταξιδιού(2 -10 – 2016), επιστρέψαμε έχοντας αποκομίσει πλούσιες ταξιδιωτικές εμπειρίες, νέες φιλίες και φυσικά διάθεση για νέες ταξιδιωτικές εξορμήσεις!!

Ευχαριστούμε όσους θέλησαν να κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί μας και ελπίζουμε να ανταμώσουμε ξανά στο επόμενο ταξίδι. Ευχαριστούμε, τέλος, το τουριστικό γραφείο METEORA TOURS για την άψογη διοργάνωση και αυτής της εκδρομής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης