"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ταπί και… ψύχραιμοι στη ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

ND
Της ΜαρίναςΑποστολοπούλουΤαπί και… ψύχραιμοι στη Νέα Δημοκρατία; Κάπως έτσι δείχνουν να εξελίσσονται τα πράγματα φορτίζοντας περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις οργανώσεις και στα στελέχη του κόμματος. Εδώ και μέρες είχαμε επισημάνει ότι από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να κάνει αυτές τις περιφερειακές συνδιασκέψεις ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης άρχισε μία γκρίνια όχι μόνο σε περιφερειακά στελέχη αλλά και σε στελέχη που βρίσκονται εντός Συγγρού.

Όχι μόνον γιατί αποτυγχάνουν να δουν την πραγματική ωφελιμότητα αυτών των προσυνδιασκέψεων σε πολιτικό επίπεδο, (κάποιοι αμφιβάλλουν και αν θα προλάβουν να γίνουν τελικά λόγω της ταχύτητας των εθνικών εξελίξεων), αλλά και γιατί επιπλέον θα κοστίσουν σημαντικά (μετακίνηση, παραμονή, σίτιση όλων των στελεχών που θα μετακινούνται ανά την Ελλάδα γι’ αυτή τη δουλειά) από τα λεφτά που… δεν έχει η Νέα Δημοκρατία. Τα οικονομικά της οποίας, μόνον ανθηρά δεν είναι. Αντιθέτως είναι… μαραμένα. Όχι τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια και βαίνουν επιδεινούμενα.Μάλιστα κάποια στελέχη σχολίαζαν ότι δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται χρήματα για τέτοιου είδους δραστηριότητες και να μην έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ΝΟΔΕ (ένας σε κάθε νομαρχιακή ανά την Ελλάδα), οι οποίοι πληρώνονται από το κόμμα και δεν μπορούν λόγω του ότι είναι απλήρωτοι να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Αλλά βεβαίως και οι νομαρχιακές επίσης έχουν… διαχρονικό θα έλεγε κανείς πρόβλημα, τουλάχιστον- όσον αφορά στα τελευταία χρόνια -και δεν έχουν χρήματα για να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα και να πληρώσουνακόμη και τα ενοίκια.

Και η ΝΟΔΕ Λάρισας δεν αποτελεί εξαίρεση. Εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ δεν υπάρχει και… προθυμία εκ μέρους στελεχών, βουλευτών κ.λπ. να ενισχύσουν την κατάσταση.Η νέα εξέλιξη όμως, φαίνεται να δίνει το οριστικό «πλήγμα» στον τρόπο λειτουργίας των ΝΟΔΕ, καθώς το κόμμα έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να πληρώνει πλέον τους υπαλλήλους του κόμματος που απασχολούνται στις ΝΟΔΕ και όσο για την «ενίσχυση» της Συγγρού προς τις ίδιες τις οργανώσεις, πληροφορίες λένε ότι θα ανέρχεται στο… αστρονομικό πόσο των 500 ευρώ μηνιαίως!Προφανώς πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία έχει τα μέγιστα θορυβήσει και προκαλέσει δυσφορία καταρχήν, διότι αυτόματα συνεπάγεται-εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή-την απαλλαγή από την εργασία των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Διότι από τη στιγμή που η ΝΟΔΕ Λάρισας και όχι μόνον, δυσκολεύεται τα μέγιστα να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά των γραφείων της, προφανώς δεν έχει και τη δυνατότητα να μισθοδοτεί υπάλληλο. Και βεβαίως και όσον αφορά αυτή καθεαυτή την «ενίσχυση» από το κόμμα, είναι σαφές ότι επαφίεται στην κομματική… φιλοτιμία των κατά τόπους μελών να κρατήσουν «ζωντανά» τα γραφεία του κόμματος, με ποιο τρόπο; Βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη.Στελέχη ήδη αναρωτιούνται τι θέλει τελικά να κάνει η ΝΔ και αν από κόμμα θέλει να γίνει «κομματάκι». Οπότε στην περίπτωση αυτή, γραφεία δεν χρειάζονται καν, που λέει ο λόγος. Σ

ήμερα στο μεταξύ συνεδριάζει η ΝΟΔΕ Λάρισας, η οποία θα ασχοληθεί και με άλλα θέματα-μεταξύ αυτών και με τον ορισμό υπευθύνου για τον αγροτικό τομέα-καθώς έχει ως στόχο να «σηκώσει» ιδιαίτερα τα αγροτικά και να τους αποδώσει τη βαρύνουσα σημασία που ούτως ή άλλως έχουν για τη Θεσσαλία και τον νομό.Ωστόσο είναι βέβαιον ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί και το συγκεκριμένο …ζωτικό (κυριολεκτικώς) ζήτημα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των οικονομικών του κόμματος, σε επίπεδο νομού.Δεν αποκλείεται εξάλλου να εκδηλωθεί και μία συνολική κίνηση διαμαρτυρία των προέδρων των ΝΟΔΕ όλης της Θεσσαλίας προς τη Συγγρού, σε σχέση με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης