"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», θεωρώντας ότι η δημοκρατία γίνεται τρόπος ζωής στο σχολείο με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στις διαδικασίες της σχολικής ζωής και στις ευρύτερες θεσμικές διαδικασίες, συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης «euroscola» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της περιφερειακής διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι μαθητές κλήθηκαν να συντάξουν ένα δοκίμιο και να εκφράσουν τη δική τους άποψη τόσο για τα δικαιώματα που απολαμβάνει κάθε ευρωπαίος πολίτης όσο και για τον τρόπο που αυτά θα διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια στους πολίτες της Ένωσης.
Στο διαγωνισμό, που διενεργήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, συμμετείχαν περίπου 250 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ λυκείου από σχολικές μονάδες που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν και 56 μαθητές από σχολεία του Νομού Τρικάλων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από το 3ο Λύκειο Τρικάλων που σε συνεργασία με την Β/θμια Διεύθυνση και με εθελοντές επιτηρητές διεκπεραίωσαν -στο πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων- τη διαδικασία συγγραφής του δοκιμίου. Τα γραπτά στη συνέχεια με καλυμμένα τα ατομικά στοιχεία των διαγωνιζομένων των σχολικών μονάδων που φοιτούν και των διαγωνιστικών κέντρων, εστάλησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η διόρθωσή τους έγινε από Επιτροπή 34 εκπαιδευτικών – φιλολόγων στο 5ο Λύκειο Λάρισας στις 12 και 13/12, ενώ την Τετάρτη 14/12 πραγματοποιήθηκαν οι αναβαθμολογήσεις. Τα ονόματα των 24 επιτυχόντων ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφερειακή Διεύθυνσης και κοινοποιήθηκαν σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Οι εργασίες των μαθητών της Β΄ λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», Θάλειας Μπάτρα, Αθανάσιου Ακρίβου, Δέσποινας Μπουρδάκη και Αθανάσιου Σιούλα, αξιολογήθηκαν ως οι καλύτερες από το Νομό Τρικάλων και για το λόγο αυτό οι παραπάνω μαθητές κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τον Νομό Τρικάλων στην ημερίδα που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την 20η Ιανουαρίου 2017.
Ο σύλλογος καθηγητών και η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρουν τους μαθητές Θάλεια Μπάτρα, Αθανάσιο Ακρίβο, Δέσποινα Μπουρδάκη και Αθανάσιο Σιούλα για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό καθώς και τον Φιλόλογο καθηγητή των Εκπαιδευτηρίων κ. Ψαρρή Κωνσταντίνο, υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης