"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τα ξένα ΜΜΕ τρέχουν για τον Βαρουφάκη, τα εδώ για τον Τατσόπουλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νο 1 ήταν προ εβδομάδων στη λίστα των κυριακάτικων λονδρέζικων Times το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαουφάκη κι ας έχει κυκλοφορήσει εδώ και μήνες στο εξωτερικό. Ενώ και όπου το παρουσιάζει στο εξωτερικό επικρατεί ένας μικρός πανικός.

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, ειδικά όσον αφορά τα ΜΜΕ. Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαρουφάκη «Η αρπαγή της Ευρώπης» από τις εκδόσεις Πατάκη, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, δεν ήταν ούτε ένα κανάλι.

Ούτε τα ιδιωτικά, αλλά ούτε και η ΕΡΤ. Προφανώς δεν θεώρησαν σημαντικό το γεγονός πως κυκλοφορεί και στα ελληνικά το βιβλίο του Βαρουφάκη, ένα βιβλίο που σαρώνει παντού όπου έχει βγει.

Και ας το παρουσίαζαν οι Κώστας Βαξεβάνης, Νίκος Θεοχαράκης και Θάνος Μικρούτσικος. Δεν κάλεσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη βλέπετε που ξέρει από βιβλία…

Η αίθουσα ωστόσο γέμισε. Αλλά και αυτό ίσως να μην έχει σημασία. Ο Βαρουφάκης «δολοφονείται» καθημερινά στην Ελλάδα. Από εκείνους που δεν τον κατάλαβαν ποτέ. Και από εκείνους που ήταν ευθύς εξαρχής πολιτικοί του αντίπαλοι.

Αλλά και από τους πρώην συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά αυτούς τους τελευταίους είναι να τους λυπάσαι. Όχι τίποτε άλλο, όταν κατηγορούν και λοιδορούν κάποιον στο όνομα του οποίου έπιναν νερό, τότε είναι σαν να λοιδορούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Έγινε γραφικός ξαφνικά ο Γιάννης Βαρουφάκης και συνωστίζονται στο μέτωπο της λογικής οι νεοφιλελεύθεροι-Μένουμε Ευρώπη-κεντροαριστεροί και οι «λογικοί» αριστεροί της διαπραγμάτευσης και του ρελισμού.

Θυμήθηκε ένα παλιότερο περιστατικό ο Θάνος Μικρούτσικος κατά την παρουσίαση. Όταν του ζήτησαν το 2012 να συζητήσει δημοσίως σε ένα θέατρο με κάποιον οικονομολόγο που θα επέλεγε αυτός. Πρότεινε, λοιπόν, τον Βαρουφάκη. Δέχτηκαν οι διοργανωτές (δεν μας είπε δυστυχώς ποιοι ήταν)  αρχικά, αλλά δύο μέρες μετά του είπαν πως είχαν άνωθεν εντολές να μην είναι ο Βαρουφάκης.

«Θέλεις να συνομιλήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα;» του αντέτειναν του Μικρούτσικου.

Κρατώ στα χέρια μου την «Αρπαγή της Ευρώπης», 350 γεμάτες σελίδες. Αρχίζω διάβασμα.

efsyn.gr

«Η αρπαγή της Ευρώπης» Το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Γιάνη Βρουφάκη |

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης