"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Τα «πολιτικά» κόμματα-κατασκευαστές της διαφθοράς και της διαπλοκής

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Παράγωγα της διαφθοράς και της διαπλοκής, το χρέος, οι …θεσμοί – «δανειστές»-τοκογλύφοι κι εμείς…

Η «ΕΕ» και τα «ελληνικά» κόμματα μετέτρεψαν τον έλληνα σε παρία

Αφιέρωμα στην 10η ημέρα του Οκτώβρη του 2016

Από τον επαναπατριζόμενο λεύτερο  Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Ξεκινώντας με παρελθοντολογικές θεαματικές παραστάσεις ως μια συμπαγή και… ευνομούμενη κοινωνία, που στις μύτες μας έχουμε αόρατα χαλινάρια, πολύ πιο δυνατά από οποιοδήποτε σκληρό μέταλλο, θα θυμίσουμε στους νεότερους πώς μοιάζουμε με την αρκούδα με το χαλκά στη μύτη και δεμένη με αλυσίδα από το ζουνάρι του γύφτου, να την τραβά βίαια από γειτονιά σε γειτονιά και χτυπώντας το νταϊρέ του να την εκθέτει σαν υπερθέαμα, να την επιβάλλει σε χορό, να χορεύει η έρμη αρκούδα και να μουγκρίζει από τον πόνο, και παρά τις τεράστιες δυνάμεις και τις σωματικές της διαστάσεις να είναι υποταγμένη στον κοκαλιάρη γύφτο που μόνο αποστροφή και σιχασιά προκαλούσε…

Τελικά, μπορούμε, όλοι μαζί μπορούμε, να αποτινάξουμε ό, τι σάπιο και σκουριασμένο υπάρχει από δική μας ευθύνη όπου επιτρέψαμε να απλωθεί η γάγγραινα στην ελληνική κοινωνία; Και να γίνει εφαλτήριο η χτεσινή ημέρα, 10-10-2016, της διαπλοκής και της διαφθοράς που γιορτάστηκε…, δηλαδή κουβεντιάστηκε δεόντως στο ελληνικό κοινοβούλιο από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε εντονότατο τρόπο-δημοκρατικό κατά τ’ άλλα και με περίσσια χλαλοή, που μετέτρεψε το κοινοβούλιο σε χάνι ή χάβρα ή μαντρί, όπως συνήθως το αποκαλούμε.

Η καταπολέμηση της γάγγραινας που θα φέρει το… τέλος της που έχει καταφάει την Ελλάδα και τον κόσμο της, γνωστή ως διαφθορά και διαπλοκή,προϋποθέτει ένα και μόνο απλό πράγμα: Την ύπαρξη Πολιτικών Ανδρών με αχαμνά που να βγαίνουν απ’ τα μπατζάκια και με Λόγο Πολιτικό που να εκπροσωπεί και την Πολιτεία-Κράτος και τους Πολίτες και ακόμα, ο απόηχος που θα βγαίνει από τα έδρανα της βουλής, να τρίζει τον τόπο.

Βέβαια, ο τόπος και τώρα έτριξε από την παρωδία, όπως αυτή διατρανώθηκε από τις αντίπαλες κομματικές διελκυστίνδες πλαισιωμένες από πανσπερμικά «δεξιά» και «αριστερά» στοιχεία, οι οποίες, ισορροπώντας σαν ακροβάτες πάνω σε τεντωμένο σχοινί, κατάφεραν να συγκρατήσουν τη γάγγραινα και να την σταθεροποιήσουν στο δικό της άφθαρτο κάστρο.

Κάπως έτσι αντιληφθήκαμε εμείς την κομματική «αντιπαράθεση», η οποία, και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές περιείχε στοιχεία που επέτρεπαν τα προπετάσματα καπνού να είναι ομαλά. Βέβαια κακώς, κάκιστα, τζάμπα και βερεσέ που ξελαρυγγιάστηκε ο κύριος Μητσοτάκης να πείσει τους πολίτες ότι για όλα φταίει ο Σύριζα που έχει 42 χρόνια στα τεκταινόμενα και όχι η ΝΔ που δεν έχει ούτε δυο χρόνια.

Εντύπωση έκανε και όχι μόνο με των τριών πανεπιστημιακών πτυχίων του ο πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά και η επιθετική και επαναλαμβανόμενη «κριτική» προς το Σύριζα…, προφανώς λόγου ανεβασμένου επιπέδου δε θα γνωρίζει ότι το κόμμα του δεν έχει δικαίωμα ούτε λόγου, ούτε κριτικής και θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί μιας και τυγχάνει πτυχιούχος…, αλλά εν πάση περιπτώσει, σαν πτυχιούχος ξέφυγε εντελώς η συμπεριφορά του, μας θύμισε άνθρωπο μυγιάγγιχτο που η συγκυβερνητική μύγα τον τσίμπησε.

Η δε αυταρχικότητα του, σε σχέση με την ηπιότητα του κυρίου Τσίπρα και αυτή εντυπωσιακή. Όσο για τη … δυναμική επιθετική κριτική και το θράσος του, λες και βρίσκονταν στο τσιφλίκι του παππού του, μαρτυρούσε το πραγματικό μενού της «πολιτικής» του που δε τιμά, ιδιαίτερα τους νεοδημοκράτες που τον επέλεξαν. Εμείς λέμε, όχι ευχαριστούμε δε θα πάρουμε… Κατά τ’ άλλα η διαφθορά και η διαπλοκή και μέσα από την κομματική αντιπαράθεση καλά κρατεί.

Πέρα από τους αρχηγούς των κομματικών εταιριών, λέγεται, και είναι αλήθεια, πως το χρέος πριν έξι (6)χρόνια ήταν κάπου στα 315 δις και σήμερα, μετά έξι (6) χρόνια μνημονιακών σκοταδιών με κομματικές κυβερνήσεις, αντί να κατέβει, ανέβηκε μερικά δις γονατίζοντας το λαό. -Εδώ θα πρέπει να αναζητήσουμε και άλλους εξωτερικούς αθλίους που συμμετέχουν στο διαφθοροπαίγνιο και μένουν αλώβητοι. Παρεμπιπτόντως.

Κυβερνήσεις φτιαγμένες με ονόματα και σόια, πότε αυτοδύναμες, μονοκομματικές σαν τον ρινόκερο με το ένα κέρατο που επιβάλει την κυριαρχία του και πότε μεσοβέζικες…, ψευτοαναλαμπές αριστερές, κεντροαριστερές, σοσιαλδημοκρατικές ακόμα και κομμουνιστικές, που το σύστημα, προκειμένου να …. καλυτερεύσει τη ζωή, μέσω των βερμπαλιστικών-καπιταλιστικών κάνει τα πάντα, μέσα από την «καλυτέρευση» την υποτάσσει, εκπονώντας και εφαρμόζοντας τις πολιτικές της με πρώτη τη λιτότητα ή αλλιώς, μήτρα όλων των κακών.

Κυβερνήσεις που λειτούργησαν στα πλαίσια της …δημοκρατίας…, (όπως και αυτή τη στιγμή που συζητάμε..,) που δημιούργησαν και συντήρησαν τη διαπλοκή και τη διαφθορά και απλώθηκε φαρδιά πλατιά στην ελληνική κοινωνία με διαστάσεις αθεράπευτου καρκίνου, κυβερνήσεις-εκτρώματα, δούλοι των ξένων κέντρων και δεσμοφύλακες της έγκλειστης δημοκρατίας, έρχονται από τη σκοτεινή δεκαετία του 1970 και φτάνουν στις μέρες μας.

Η σημερινή πραγματικότητα δείχνει τις απούλωτες πληγές της που επί δεκαετίες έχει υποστεί από επιλεγμένες από τον ίδιο πολίτη γκρουπούσκουλα, ανδράποδα, ανάλγητους και αμοραλιστές, ανήθικους, φραμασόνους και εκμαυλιστές, οπορτουνιστές, καιροσκόπους και μερκαντιλιστές…, ένα κράμα μοναδικό στην υφήλιο που, όπως προαναφέραμε, φτάνει στις μέρες μας.

Με όλα αυτά, στα πλαίσια της μεγάλης κουβέντας περί διαφθοράς και διαπλοκής που και η ΝΔ έχει λερωμένη τη φωλιά της, εδώ που τα λέμε, τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει εξουσία που δεν έκανε σαράντα ολόκληρα χρόνια; Μια διαχρονική εγκληματική «πολιτική» της οποίας, τις διαστάσεις της τις ζούμε σήμερα; Ο Σύριζα ήταν αυτός που έφερε τον όλεθρο και την καταστροφή; Λίγη σοβαρότητα και αποκλεισμό στο ψέμα δε βλάπτει. Το ψέμα της ΝΔ που κρύβετε πίσω από την πραγματικότητα κοροϊδεύοντας τους πολίτες, δεν περνάει. Γιατί δεν λένε την αλήθεια, ότι δηλαδή η «ΕΕ», το ευρώ, των τραπεζών, των… θεσμών, των «δανειστών», των πολέμων, της φτώχειας, της μετανάστευσης και του προγραμματισμένου ρατσισμού είναι η αμαρτία του αιώνα; Αμαρτία, την οποία ο Σύριζα δεν μπόρεσε να παλέψει…, το ’ξερε αλλά και αυτός ψέματα είπε υπολογίζοντας σε κάποιο φρενάρισμα-αλλαγή…, θα το παλέψει ο κύριος Μητσοτάκης, πτυχιούχος και γόνος τζακιού; Συνέλθετε άνθρωποι! Συνέλθετε! Στον ρου της κυριολεκτικής αφαίμαξης και αποδόμησης που έχουν φέρει την Ελλάδα ΚΑΙ Η ΝΔ επί σαράντα χρόνια, έχει βάλει-μαζί με το ΠαΣΟΚ- το μολυσμένο δαχτυλάκι της, ακόμα και μια ελάχιστη επαναφορά της Ελλάδας στον παλιό εαυτό της, τα κόμματα-εταιρίες την αποκλείουν με πρώτη τη Ν.Δ.

Το κομματικό και ατομικό συμφέρον είναι εκείνο που τα κόμματα κάνουν αγώνα. Άλλο λίγο, άλλο πολύ, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αν είχαν λίγη τσίπα δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Η «ΕΕ» και τα συνένοχα «ελληνικά» κόμματα μετέτρεψαν τον έλληνα σε παρία.

Κλείνοντας για να μη θεωρηθεί ότι είμαστε φερέφωνα κανενός, παραθέτουμε ποιητικό απόσπασμα με αναφορά τον Άρη Βελουχιώτη για τους αγωνιστές του Σύριζα και κάθε άλλον που θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη…,

«Μάθ’τε να ξεχωρίζετε την ψώρα απ’ το στάρι

την όμορφη πατρίδα μας φλάξτε την με καμάρι,

γιατί, θαρρώ, στον τόπο μας τρανή οργή θα πέσει

τη λευτεριά, που όλους πονά, θα έχουνε φονεύσει…»

φωτογραφίζουμε τον «αριστερό» υπουργό εργασίας του Σύριζα κι ένα ευτράπελο που προξένησε δηλώνοντας ότι είναι κομμουνιστής από τα δεκαπέντε του χρόνια. Πολίτες λεύτεροι είμαστε, με κάποιους αριστερούς γύρω μας που την καλημέρα τους την έχουν κόψει και χωρίς στέγη, ενοχληθήκαμε όπως και με τον κ. Μητσοτάκη.

Λοιπόν, ο κύριος υπουργός καλά θα κάνει να ελευθερώσει τα πόδια του από το ένα παπούτσι που του τα έχουν φυλακίσει με… κομμουνιστική μέθοδο οι φίλοι του ευρω-παίοι και ας μην πετάει σάπια. Κομουνιστής ήταν και ο Μάσιμο Ντα Λέμα αλλά τα κόπρανα της… δημοκρατικής «ΕΕ»…,(δηλαδή τα νατοϊκά αεροπλάνα πετάξανε με κομμουνιστική εντολή-Πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία…,) τα έφαγε και οι πολίτες της Χώρας του ακόμα δεν τα έχουν χωνέψει. Το θέμα είναι τι είναι σήμερα και όχι τι ήτανε. Κομουνιστική κρούστα που θα τον προστάτευε από κάθε είδους αντικομμουνιστικές μεθόδους, δεν έχει πάνω του. Εμείς τουλάχιστον δεν τη βλέπουμε. Η παρουσία του και μόνο στο συγκεκριμένο υπουργείο εργασίας έχει δημιουργήσει … κομουνιστικό παραλήρημα, παλλαϊκή αντίδραση και αφόρητη αλλεργία…, δημιούργημα της δικής του … κομουνιστικής θεωρίας. Η παρουσία του στα δρώμενα δεν βλάπτει μόνο τα ποδοπατημένα οράματα των ανθρώπων και της Χώρας, βλάπτει και την Αριστερή ιδέα, που σώνει και καλά η ΝΤΠ τη θέλουν πεθαμένη.

«Κρίνεις έναν Ηγεμόνα (Πρωθυπουργό) και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι, έντιμοι και πιστοί τότε ο Ηγεμόνας είναι σίγουρα συνετός γιατί κατόρθωσε να ξεχωρίσει τους άξιους και να τους κρατήσει πιστούς. Όταν όμως δεν είναι έτσι ο Ηγεμόνας είναι αξιοκαταφρόνητος». (Ν. Μακιαβέλι-Ο Ηγεμόνας -Μετάφραση: Ν. Καζαντζάκης)

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Οκτώβρης 12  2016 pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

 

 

Βάιος Φασούλας

Ε.Ο. Καλαμπάκας 134

42131 ΤΡΙΚΑΛΑ

τηλ: +30 24310 72132

www.fasoulas.de

pelasgos@fasoulas.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης