"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τα πρώτα ελληνικά Vegan μπισκότα έρχονται από τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα ζευγάρι γεωπόνων επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να στήσει μια παραγωγική μονάδα σε ένα χωριό των Τρικάλων – όπου υπήρχε οικογενειακή ρίζα-  φτιάχνοντας  βιολογικά παραδοσιακά μπισκότα που βρήκαν ανταπόκριση στην αγορά 

Μπισκότα βιολογικά παραδοσιακά μόνο με λάδι και κανέλα – χωρίς ζωικά συστατικά (βούτυρο, αυγά,γάλα). Εντελώς, Vegan. Σε πρωτότυπες, πρακτικές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες που τα κρατάνε φρέσκα ως το τελευταίο και κυρίως ζητούνται από γονείς για τα παιδιά τους λόγω του περιεχομένου τους.
Μπισκότα που κρύβουν μικρά ή και μεγαλύτερα βήματα καινοτομίας ως προς την σύνθεση των υλικών παρασκευής τους και τα οποία έρχονται από το εργαστήριο μιας οικογενειακής επιχείρησης από ένα χωριό των Τρικάλων – την Πηγή στο 5ο χλμ Τρικάλων – Πύλης

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Κώστας Χάμος και η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη : «H Ιστορία μας ξεκινάει το 2005 στα Τρίκαλα, εκεί για πρώτη φορά ζυμώσαμε δυο βασικά υλικά, παράδοση και ποιότητα. Το αποτέλεσμα της ένωσης αυτής, είναι βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με υπέροχη, ξεχωριστή γεύση και προσιτά σε όλους. Πίσω όμως από την εταιρεία μας κρύβονται και οι ιστορίες ανθρώπων που με προσήλωση και αγάπη για αυτό που κάνουν δεν έχουν ούτε στιγμή προδώσει τις αξίες τους. Επιμένουν να θέλουν να προβάλουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στις γεύσεις των υλικών που χρησιμοποιούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όλοι εμείς, επιμένουμε πως η ποιότητα έχει μια αυθεντική νοστιμιά που ξαφνιάζει».

Ο Κώστας Χάμος γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού δούλεψε ως πωλητής σε εταιρεία διανομής παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων. Το 2005 έφυγα από την Αθήνα για το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, τόπο καταγωγής του πατέρα μου, όπου και ξεκίνησα την Οικοπάλ.

Η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη – ένα χρόνο μικρότερη- γεννήθηκε και μεγάλωσε και εκείνη στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων. Το 2007 άφησε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε μαζί με τον Κώστα στα Τρίκαλα( τότε ήταν σύντροφος του), αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην παραγωγή της Οικοπάλ.
Η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ ιδρύθηκε το Μάιο του 2016, φέρει ωστόσο την εμπειρία και τη γνώση του σήματος ΟΙΚΟΠΑΛ στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, από το 2005. Σήμερα στη μονάδα της εταιρείας παράγει βιολογικά μπισκότα και παραδοσιακά βιολογικά ζυμαρικά. Από αυτά τα μπισκότα – σε 10 διαφορετικές συνθέσεις- κρατούν τα σκήπτρα στις πωλήσεις.
www.greekaffair.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης