"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τα Τρίκαλα τίμησαν την Παναγία της “Επισκέψεως”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην πόλη μας, η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Πανάγιας Επισκέψεως Τρικάλων.
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, απένειμε στον προϊστάμενο του ιερού Ναού και γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιο Γραδούλα, το οφίκιο της Πνευματικής Πατρότητας, όπου από εδώ και στο εξής θα μπορεί να καλλιεργεί τις ψυχές των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στην βραδινή ιερά αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στον ναό.
Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου, ο οποίος, κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εφεστίου Πανσέπτου και Χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως», όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Στην συνέχεια ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου π. Αχίλλιος  Τσούτσουρας, ο οποίος, τίμησε και φέτος με την παρουσία του την εορτή της Παναγίας μας ερχόμενος από την Λάρισα, έψαλλε τις στάσεις των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως», ενώ ο κ. Χρυσόστομος ιερούργησε και κατά την δεύτερη συνεχόμενη βραδινή ιερά αγρυπνία που τελέστηκε στον ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως.

Βόπης Αναστάσιος

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης