"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τα φυσικά μνημεία του Δ. Πύλης, προσοδοφόρα πεδία εκμετάλλευσης (βίντεο)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προσοδοφόρα πεδία εκμετάλλευσης & χώροι αναψυχής, θα μπορούσαν να τα καταστούν τα φυσικά μνημεία που διαθέτει ο Δήμος Πύλης σε όλο του το εύρος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί στον αρμόζοντα βαθμό.

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι από την φυσική λιμνούλα στους Γόμφους & δίπλα στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής σε έναν καταπληκτικό χώρο, σκεπασμένη από την σκιά των αιωνόβιων πλατάνων, γεμάτη από φυσική βλάστηση με βούρλα & μούσκλια, που φιλοξενεί υδρόβιο πληθυσμό από καραβίδες & ψάρια μέχρι & τρία είδη νερόκοτας. Στο νότιο άκρο αυτής, υπάρχει επίσης τμήμα από το “Μαντάνι”, που λειτουργούσε πολύ παλιότερα, κατά τους χρόνους που λαογραφική ορολογία ονομάζουμε “παραδοσιακή κοινωνία”.

Με ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού κάτοικοι των Γόμφων, προέβησαν σε προσεχτικές παρεμβάσεις, σεβόμενοι την φισικότητα της περιοχής, ώστε να είναι βατή & με την χρήση θαλάσσιου ποδηλάτου, αλλά & σε εμπλουτισμό αυτής με είδη ψαριών που μπορούν να επιβιώσουν σε ανάλογο περιβάλλον, αλλά & με πάπιες για τις οποίες η λιμνούλα πλέον έχει καταστεί το δικό τους ξεχωριστό “βασίλειο”.

Μία παρέμβαση από πλευράς Δήμου με ήπια ανάπλαση τύπου Αναψυκτηρίου, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα. Μία κίνηση που θα έδινε απασχόληση σε άνεργους νέους & αμιγώς! δημότες του Δήμου Πύλης, αλλά & οικονομική τόνωση στην τοπική κοινωνία με την επισκεψιμότητα που θα αποκτούσε η περιοχή, σε συνδυασμό & με την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων, που έδωσε πολλά & σημαντικής ιστορικής αξίας ευρήματα, τα οποία γνωρίζουν περισσότερο οι ξένοι, παρά εμείς;

Όλα αυτά εκτίμησαν & οι επισκέπτες στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο, ρυθμίζοντας την πυξίδα της Κυριακάτικής τους εξόδου, να δείχνει Γόμφους, απολαμβάνοντας όσα απλόχερα μας χαρίζει η ελληνική φύση.

Έτσι, τόσο Απλά! τόσο Όμορφα!

Πάρτε λοιπόν τον καλό/ή σας,  & τα κουτσούβελα & βουρ…για τη λιμνούλα των Γόμφων, για ένα μοναδικό πικ-νικ, παρέα με τις πάπιες, χωρίς να ξεχάσετε βέβαια & το δικό τους φαγητό!

***Για την σημασία ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων, θα επανέλθουμε σε νέο μας άρθρο…

(βίντεο/φωτό:από ερασιτέχνη), για το PyliNews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης