"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Την ανησυχία του για το ΤΕΙ και τον ΟΣΕ επισημαίνει ο Παπαστεργίου-επιστολή προς τους Βουλευτές

lafarm

Σχετικά άρθρα

vouleytes
Ο κ. Παπαστεργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τμήμα ΤΕΙ στα Τρίκαλα εν όψει του αναμενόμενου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ 2». Επίσης, εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει ο ΟΣΕ στο θέμα της διάβασης της σιδηροδρομικής γραμμής στο Κηπάκι. Καλεί, δε, τους 4 βουλευτές (την κ. Δριτσέλη, του2 κ. Παπαδόπουλο και Σιμορέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σκρέκα από τη ΝΔ) να συνασπιστούν σε ένα τρικαλινό μέτωπο, το οποίο σε πρώτη φάση θα μπορέσει να κινητοποιηθεί για τα δύο αυτά πολύ σημαντικά ζητήματα. Εξάλλου, επανειλημμένως ο Δήμαρχος Τρικκαίων από την αρχή της θητείας του, έχει κινητοποιηθεί για αυτά, με επισκέψεις, συναντήσεις, αποστολή επιστολών, διαβήματα και πλήθος άλλων ενεργειών.
Το κείμενο της επιστολής, είναι το ακόλουθο:

Μετά την παρέλευση ενός ικανού διαστήματος από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνεται στους φυσικούς του συμμάχους: στους βουλευτές που επέλεξε ο τρικαλινός λαός να τον εκπροσωπούν. Στο πλαίσιο αυτό, ως Δήμαρχος Τρικκαίων, όπως ήδη έχω αναφέρει στην πρώτη μου επιστολή προς εσάς, με την ευκαιρία της εκλογής σας, επιζητώ τη συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων. Μέχρι να υπάρξει μια διά ζώσης επαφή, για να τεθούν επί τάπητος τα ιεραρχημένα ζητήματα του Δήμου Τρικκαίων, σας ενημερώνω με ανησυχία για δύο εξαιρετικά σοβαρά θέματα.

tei1
1. Το θέμα του ΤΕΙ.
Δημοσιεύματα στον αθηναϊκό και τοπικό Τύπο, επισημαίνουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει τη λειτουργία του, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στην πόλη των Τρικάλων. Οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την πλευρά του Δήμου είναι αρκετές και δημοσιοποιημένες. Χρειάζεται, όμως, η σαφής συστοίχιση όλων, για την επίτευξη ενός στόχου που είναι και ρεαλιστικός και ουσιαστικός: την παραμονή του συγκεκριμένου τμήματος στην πόλη των Τρικάλων.
kipaki
2. Το σημαντικό ζήτημα της διάβασης του ΟΣΕ στο Κηπάκι.
Παρά τις επισταμένες, επανειλημμένες, ουσιαστικές και συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, διαφαίνεται η πλήρης απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Είναι εντελώς προσβλητική η αγνόηση της ομόφωνης απόφασής του για τη λειτουργία της διάβασης. Παραμένει παντελώς αδιάφορος ο ΟΣΕ, στις συνεχείς μας επικλήσεις για το θέμα. Παρότι συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρότι συζητούμε για την εξεύρεση λύσης, παρότι έχουν γίνει συσκέψεις επί συσκέψεων, ο ΟΣΕ αδιαφορεί και εμμένει σε λύσεις που δεν συνάδουν, ούτε με την ασφάλεια των κατοίκων, ούτε με την πραγματικότητα.
Ευελπιστώ ότι, για τα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα, η άμεση κινητοποίησή όλων μας, μπορούν να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για μια στενή συνεργασία, που θα ωφελήσει τους συμπολίτες μας και τον Δήμο γενικότερα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης