"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Την Κυριακή 15 ΜαΪου η Πορεία Ειρήνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πορεία ειρήνης από την Πηγή μέχρι τα Τρίκαλα, την Κυριακή 15 Μαΐου, καθώς και η έκθεση ζωγραφικών έργων μαθητών στις 20 του μηνός, είναι δύο από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων μέσα στο 2016.

Οι λεπτομέρειες των δύο δράσεων ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής Βαρβάρα Καλαμποκίνη, Λάζαρο Τσουμένη, Παναγιώτη Γεροκώστα και Θωμά Δεληγιάννη. Όπως τονίστηκε από τα μέλη της Γραμματείας, “ο χαρακτήρας και των δύο εκδηλώσεων είναι η αντιϊμπεριαλιστική και φιλειρηνική πάλη, στο πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη αλλά και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης”. Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων κάλεσαν τους Τρικαλινούς σε μαζική συμμετοχή στη φετινή πορεία ειρήνης που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου, με αφετηρία το τοπικό διαμέρισμα Πηγής και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 το απόγευμα, αφού προηγηθεί εμφάνιση των Δημοτικών Χορευτικών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πηγής. Η πορεία είναι συνολικής απόστασης 8 χιλιομέτρων, με τους ειρηνοδρόμους που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και από τη συνοικία της Αγίας Μονής, λίγο έξω από τα Τρίκαλα, απ’ όπου θα διέλθει η πορεία.

Η δεύτερη σημαντική εκδήλωση, για δεύτερη χρονιά, είναι η έκθεση – παρουσίαση έργων ζωγραφικής παιδιών Δημοτικών σχολείων με θέμα τους πρόσφυγες. Στους μαθητές δόθηκε τμήμα από το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ, ποιήτριας η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αφρικανικής Ποίησης από το Πανεπιστήμιο Brunel, το 2013, γεννημένη στην Κένυα και μεγαλωμένη στην Αγγλία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μάιου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με παράλληλη εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος “Η Τρίκκη” και με ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Μηνύματα της φετινής πορείας ειρήνης, όπως αναφέρθηκε από τα μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης, είναι “η άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους”, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ισχυροποιώντας το μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αλλά και “η αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύοντας δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης