"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Την ώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι στο Μαλακάσι Τρικάλων οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν Θερμοπύλες στον τόπο τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χωριό με λίγους κατοίκους το Μαλακάσι , φωλιασμένο στην  καταπράσινη Πίνδο, με ιστορία , πολιτισμό και αποφασισμένους ανθρώπους .

Αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια και  προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας στην οποία συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων , περίπου το 95%   και  ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες σχεδόν οι   διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία υδροηλεκτρικού φράγματος  1 MW προς το παρόν αφού σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή άλλων δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων  .

Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ποσό 1.200.000 ευρώ και το έργο έχει  ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο με την επιχορήγηση να αγγίζει το 50% . 

η εικόνα προφίλ του Traganis Stauros

Μπροστάρης στην προσπάθεια των κατοίκων ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων Σταύρος Τραγάνης

Συγκέντρωσαν  όλα τα παραστατικά από την ΡΑΕ και άλλες πηγές,  την άδεια  λειτουργίας – την  άδεια εγκατάστασης , την τεχνική μελέτη , τα τοπογραφικά, την απόδοση σε ισχύ , την απόδοση σε χρήματα σε ετήσια βάση  του συγκεκριμένου έργου , συμβάσεις από παρόμοια έργα σε άλλες περιοχές , τα αντισταθμιστικά άλλων έργων και  το μόνο που απομένει είναι κάποιες μικρολεπτομέρειες . 

Υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των μηχανημάτων .

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης και πρωτοφανής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  , οι κάτοικοι πιστεύουν ότι  με  τέτοια έργα  θα μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις  που βιώνουν σήμερα , και οι οποίες τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο .
Καλή επιτυχία !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης