"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τη Δευτέρα 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών – Η διαδικασία με τα SMS

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά τη λειτουργία της από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η πλατφόρμα με την οποία οι πολίτες άνω των 85 ετών θα μπορούν να κλεινουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είπε ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου «ανοίγει η πλατφόρμα, το emvolio.gov.gr, καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 85 και μόνο, με βάση την προτεραιότητα που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού».

Προτεινόμενη ημερομηνία μέσω SMS

Επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη διενέργεια του εμβολίου και «η διαδικασία πρέπει να είναι κατανοητή. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται». 

Στο μήνυμα που θα λάβουν οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση κι είναι άνω των 85 ετών θα υπάρχει κι ένας 7ψηφιος κωδικός για επιβεβαίωση. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει πως η διαδικασία θα είναι απλή και κατονοητή. 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών, θα μπορούν από τη Δευτέρα 11/1 να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης