"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου , συνεχίζουμε δυναμικά για την απεργία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή μελών των Δ.Σ. και πρωτοπόρων εργαζομένων, των εργατικών σωματείων.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν:

  • οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στο προηγούμενο δίμηνο που είχε ως κορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

  • η συνέχεια της δράσης για την καλύτερη οργάνωση της απεργίαςστις 27 Νοέμβρη.

Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική σε κάθε εργασιακό χώρο, σωματείο, κλάδο, λαϊκή γειτονιά με την επιτυχία της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Σ’ αυτή την προσπάθεια δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας.

Για την καλύτερης οργάνωσή της καλούμε τα σωματεία, τους εκλεγμένους στα Δ.Σ., να συνεδριάσουν, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

  • Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

  • Καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

  • Να δυναμώσει ΠΑΝΤΟΥ, η εφ’ όλης της ύλης η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν

Καλούμετους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στηναπεργίακαι την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη στις 10.00π.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία ) τωνΤρικάλων.

Στο δρόμο προς την πανελλαδική απεργία συναντάμε και τιμάμε τα 41 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση στο Πολυτεχνείο . Η εξέγερση το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.

Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Για το μαζικό αγωνιστικό γιορτασμό των 41 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερσητου «Πολυτεχνείου». αποφασίσαμε μαζί με τις Γραμματείες Τρικάλων της Συμμαχίας, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ , της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) & του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών(ΜΑΣ)

να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση-συγκέντρωση τη

Δευτέρα 17 Νοέμβρη , στις 5.30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κ. Πλατεία)

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης