"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τιμή και Δόξα στους 5 Τρικαλινούς Αθάνατους ΕΠΟΝίτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

DSC00842
«Λατρευτέ μου πατέρα…Σε δυο ώρες θα με κρεμάσουν στην πλατεία γιατί είμαι πατριώτης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μην πικραίνεσαι πατέρα. Αυτό ήταν γραφτό για μένα. Πεθαίνω με παρέα. Αντίο. Φιλώ τη μητέρα και όλους. Χαιρετισμούς στους γείτονες. Καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο. Θα σας περιμένω. Και η μέρα που θα φτάσετε θα είναι για μένα γιορτή. Τα πράγματα μου θα τα πάρετε από την Αστυνομία. Το πορτοφόλι μου δεν έχει μέσα τίποτα. Όμως είναι καινούργιο. Πάρτο εσύ πατέρα. Γεια σας. Να θυμάσαι πως ο γιος σου πάει πικραμένος, γιατί δεν θα ακούσει τις καμπάνες της Ελευθερίας. Αντίο. Ζήτω η Ελευθερία. Κώστας. Ήταν γραφτό να πεθάνω Απρίλη».

Τα παραπάνω αποτελούν τις λίγες γραμμές του γράμματος που συνέταξε με αποστολέα τον πατέρα του ο Κώστας Σύρμπας. Λίγα λόγια πριν οδηγηθεί από τους Γερμανούς με τέσσερις ακόμη συντρόφους τους, ΕΠΟΝιτες, στην αγχόνη στις 18 Απριλίου του 1944.

PAPASTERGIOS
Mε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις και φέτος την θυσία των 5 ΕΠΟΝιτών για την ελευθερία της πατρίδας και τα δημοκρατικά ιδεώδη τίμησαν σήμερα το πρωί η ΠΕΑΕΑ του νομού Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων . Τίμησαν τη μνήμη και την θυσία του Κώστα Σύρμπα, του Στέργιου Γάτσα, Γιάννη Μπριάζη, Κώστα Στεργίοπουλου και Αποστόλη Τσιανάκα που δεν λύγισαν στην αγχόνη που είχε στηθεί το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα, 18 Απριλίου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

εκδηλωση Π.Ε.Α.Ε.Α.

DSC00836

EPONITES

EPONITES

EPONITES

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

EPONITES 1

EPONITES 2

EPONITES 3

EPONITES 4

EPONITES 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης