"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μεγάλη πτώση των καθημερινών κρουσμάτων, γιατί διενεργούνται όλο και λιγότερα τεστ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη πτώση των καθημερινών κρουσμάτων, όμως αυτό συμβαίνει γιατί διενεργούνται όλο και λιγότερα τεστ, και για την ακρίβεια χιλιάδες λιγότερα μοριακά (PCR) τεστ.

Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιήθηκαν μόνο 6.105 μοριακά τεστ, στο σύνολο των 10.526 τεστ.

Μιλάμε για ένα από τα ιστορικά χαμηλά διενέργειας τεστ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα στο πιο σημαντικό σημείο μέχρι τώρα, καθώς έχουμε εκατόμβες νεκρών καθημερινά και τον αριθμό των 600 ασθενών σταθερά σε ΜΕΘ.

Η ανάγκη για μαζικά αξιόπιστα τεστ όπως είναι τα μοριακά είναι ζωτικής σημασίας ειδικά στη παρούσα φάση που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Αντί, λοιπόν, για αύξηση βλέπουμε δραστική μείωση των τεστ και παράλληλα ενώ δεν γίνεται δωρεάν συνταγογράφιση, το δημοσιοποιημένο πλαφόν για την πραγματοποίηση τους αυξάνεται σε βαθμό ως και διπλάσιο (rapid από 10 σε 20 εύρω, PCR από 40 σε 60 ευρώ).

Οι τραγικές επιλογές της κυβέρνησής να υποχωρήσει στις ιδεοληψίες της και να μην παρέχει τα τεστ δωρεάν αλλά και να υποκύπτει στην πίεση των ιδιωτικών διαγνωστικών.

Η χώρα χωρίζεται ξεκάθαρα στα δύο από τη μια η υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων που κρατήσανε μέχρι τώρα την χώρα όρθια μέσα σε άθλιες συνθήκες και από την άλλη η κυβέρνηση και αυτοί που πρέπει να εξυπηρετηθούν, πλέον φέρουν δολοφονικές ευθύνες για αυτούς που έφυγαν χωρίς να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, για όσους εκτίθενται καθημερινά στο συγχρωτισμό, για το γεγονός ότι δεν έχουν προστατευθεί οι πιο ευάλωτοι, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι στην κορυφή των νέων θυμάτων από τον covid.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης