"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.6 C
Trikala

Τι έχουν τα Τρικαλινά έρμα και πεινάν;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προβληματισμούς και ερωτήματα καθημερινά διατυπώνουν στα τοπικά ΜΜΕ ειδικοί και μη, για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι στο παρελθόν μερικοί εξ αυτών, ήταν και φανατικοί πολέμιοι του μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Στις περισπούδαστες αναλύσεις τους οι “αυθεντίες” της περιοχής όπου κατηγορούν συλλήβδην τις αστικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για λανθασμένες στρατηγικές στον ενεργειακό τομέα, λησμονούν εντέχνως να αναφέρουν ποια θα ήταν η συνεισφορά στο ηλεκτρικό ισοζύγιο της ΔΕΗ του συγκεκριμένου έργου αν σήμερα λειτουργούσαν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που προέβλεπε εξ` αρχής η μελέτη (Συκιάς – Μεσοχώρας).

Βέβαια το ζήτημα που προκύπτει για τη Τρικαλινή κοινωνία είναι, ότι κάποιοι δεκαετίες τώρα πουλώντας στο αφελές πόπολο φύκια για μεταξωτές κορδέλες έχουν αποκτήσει ύπαρξη και αρκετοί έχτισαν πολιτικές καριέρες.

Κώστας Κουτσονάσιος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμμεριζόμαστε την «έκπληξη» και την διάχυτη αγανάκτηση που αποτυπώνεται στα σχόλια του Κώστα Κουτσονάσιου, που δημοσιεύει το trikkipress.gr (16/7/2022) με τίτλο «Τι έχουν τα Τρικαλινά έρμα και πεινάν ; », για τον αποκλεισμό της υδροηλεκτρικής ενέργειας από το (ενεργειακό) μείγμα της χώρας μας, παρότι οι συνθήκες «φωνάζουν» για την λανθασμένη αυτή επιλογή, που αποτελεί αμετάβλητη σταθερά στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία (τουλάχιστον) 10-15 χρόνια !
    Μια επιλογή που, μεταξύ άλλων, έχει να κάνει και με την απόφαση τους για εγκατάλειψη (από το 2010) των ημιτελών έργων στον Άνω Αχελώο.
    Αληθεύει επίσης πως γύρω από τα έργα εκτροπής Αχελώου κτίστηκαν καριέρες (και κάποιοι συνεχίζουν ανενδοίαστα, ακόμη και σήμερα, να χρησιμοποιούν τα ανούσια συνθήματα «υπερ» της εκτροπής σαν άλλοθι για την αδιαφορία τους και σαν εφαλτήριο για την πολιτική τους….ανύψωση !).
    Εμείς θα συμπληρώσουμε πως άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν και πρέπει σύσσωμοι οι θεσσαλοί να απαιτήσουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την ταπεινωτική για τη χώρα και τη Θεσσαλία στασιμότητα.
    Οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε (και να το διεκδικήσουμε μαχητικά) από όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να δεσμευτούν ξεκάθαρα σε μια θέση :
    Είτε θα ολοκληρώσουν τα έργα και θα απολαύσει η Θεσσαλία και οι πολίτες τα τεράστια οφέλη από αυτά, είτε θα τα ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ, δεδομένου ότι ως έχουν προκαλούν μεγάλη οικολογική καταστροφή στο («μπαζωμένο» πλέον) ποτάμι αλλά και δημιουργούν πολλαπλούς κινδύνους σε περίπτωση ισχυρής πλημμύρας (σημ. : ειδικοί επιστήμονες έχουν με υπομνήματα προειδοποιήσει γι’ αυτό ΟΛΕΣ τις – δυστυχώς ανεύθυνες – «σοσιαλιστικές», «φιλελεύθερες» και «αριστερές» κυβερνήσεις, χωρίς όμως έως τώρα να έχει ιδρώσει το αυτί κανενός…..).
    Τέλος καλό θα ήταν όλοι οι συμπολίτες, ανεξάρτητα από παραταξιακές προτιμήσεις, να αποδοκιμάσουν έμπρακτα όλους όσοι συστηματικά συγκαλύπτουν την θλιβερή αυτή κατάσταση και δίνουν «άλλοθι» σε επιλήσμονες των υποχρεώσεων τους υπουργούς και πρωθυπουργούς, οι οποίοι με τη σειρά τους, κρυμμένοι πίσω από την προστασία που απλόχερα τους προσφέρουν βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες (Α κ Β βαθμού), παρατείνουν την καταστροφική (από κάθε άποψη) στασιμότητα των έργων Αχελώου.

    • Η τελευταία Η τελευταία παράγραφος («Τέλος καλό θα ήταν…») τού σχολιαστού ειλικρινά μέ μπέρδεψε..!! Τινί τρόπω αποδοκιμάζεις κάποιον “έμπρακτα” ???
      Μέ γιουχαΐσματα όταν ομιλεί δημοσίως? Μέ εκφορά ύβρεων όταν τόν συναντάς στόν δρόμο? Μέ εκτόξευση ζαρζαβατικών εναντίον του? Πώς???
      Όλοι οί πολιτικοί άνδρες καί γυναίκες (τοπικοί παράγοντες καί παραγοντίσκοι, στελέχη, παρατρεχάμενοι κ.λπ.) πάντα συνδέονται μέ ένα κόμμα πού κυβέρνησε ἢ κυβερνά ἢ θέλει νά κυβερνήσει.
      Τά μεγάλα δημόσια έργα εθνικής εμβελείας σχεδιάζονται καί εκτελούνται ΜΟΝΟΝ από τήν κεντρική διοίκηση δλδ τήν κυβέρνηση. Εάν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η κυβέρνησις δέν γίνεται τίποτε!! Εάν ΘΕΛΕΙ γίνονται τά πάντα!!! Όσες πιέσεις, μουρμούρες, χειραψίες κ.τ.λ. κι άν ασκηθούν από τούς “παράγοντες”, τούς παρατρεχάμενους καί λοιπούς!
      Καί επειδή κάθε κυβέρνησις είναι ουσιαστικώς τό κόμμα πού έχει εκλεγεί, όταν μία κυβέρνησις/κὀμμα επανειλημμένως καί επί δεκαετίες αθετεί τά συμφωνηθέντα, πολύ απλά ΔΕΝ τό ξαναψηφίζουμε!
      Είναι η ΜΟΝΗ “έμπρακτη” αποδοκιμασία πού έχει αποτέλεσμα!!!
      Ασφαλώς αυτό ισχύει γιά ΟΛΑ τά κόμματα πού εκυβέρνησαν..!!
      Όσο η ψήφος δίνει τήν εξουσία στά ίδια κόμματα πού 47 χρόνια τώρα ρήμαξαν τόν τόπο, τά ίδια αποτελέσματα θά έχουμε!!!
      Τόσο απλά, τόσο λογικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης