"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Τι απαντά ο Παπαδημόπουλος: Δέχθηκα λεκτική επίθεση, μου είπε «θα σου γ@…σω τη μάνα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη δική του εκδοχή στα όσα υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερίας», όπου μάλιστα ζητείται η παραίτησή του, δίνει με απάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Αναλυτικά η απάντησή του: «Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 01-09-2018 με τίτλο «Μονόδρομος η παραίτηση του Δημ. Παπαδημόπουλου» που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη μετά από «ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ» αντίδρασή του, δηλώνω τα παρακάτω:

«Το μεσημέρι της Παρασκευής 31-08-18, προκειμένου να διέλθω με το όχημά μου προς εξεύρεση χώρου στάθμευσης, αναζήτησα τον οδηγό του αυτοκινήτου που εμπόδιζε τη διεύλευση στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Μανδηλαρά. Εργάτης του Δήμου Λαρισαίων μου είπε ότι εγώ είμαι ο οδηγός. Του ζήτησα ευγενικά να μετακινήσει για λίγο το όχημα. Αμέσως μου είπε όχι δεν είμαι εγώ ο οδηγός. Και ποιός είναι τον ξαναρώτησα. Είναι της εταιρίας, μου απήντησε. Ωραία του λέω σε παρακαλώ βρές τον να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Και γιατί με κοροϊδεύεις; Τη μια μου λές ότι είσαι εσύ και την άλλη ότι δεν είσαι εσύ. Παίζεις μαζί μου; Έτσι κάνουν οι άντρες; Ναι ρε, μου απαντάει και άμα θες θα σε γ@μ…ω.  Εκείνη την στιγμή ήρθε ο οδηγός, μετακίνησε το αυτοκίνητο και εγώ πάρκαρα απέναντι από την εκκλησία επί της Κοραή.

Μετά από ένα τέταρτο της ώρας περίπου, και ένω βρισκόμουν μπροστά την είσοδο της οικίας μου με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα σαράντα και απειλητικά κινούμενος προς εμένα μου ζήτησε το λόγο γιατί τα βάζω με εργάτη του Δήμου. Του είπα να με παρατήσει ήσυχο και τότε αυτός μου είπε θα σου γ@…σω τη μάνα, ενώ ήρθε προς υπεράσπισή του; και κάποιος άλλος. Αφού κάποιοι μπήκαν ανάμεσά μας, διότι η βρισιά που εκστόμισε ήταν βαρύτατη, και για ποιόν δεν είναι άραγε;!  απευθυνόμενος δε, σε συμπολίτες που ήταν γύρω μας, είπα «ορίστε πώς μιλούν, ας προσέχουμε όλοι μας» και αποχώρησα στην οικία μου.

Τελειώνοντας και επειδή ο Περιφερειάρχης, υποτίθεται ότι «διασταύρωσε τις πληροφορίες για τη συμπεριφορά μου και εξέδωσε την ετυμηγορία του» θα θυμίσω σε όλους το αρχαίο ρητό «Μηδενί δίκην δικάσης πρίν αμφοίν μύθον ακούσης». Δε μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στο συνεργάτη του – Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ακούσει το τί  πραγματικά διαδραματίστηκε, γεγονός το οποίο δεν θα σχολιάσω περαιτέρω γιατί τα σχόλια είναι περιττά .

Ας γνωρίζουν όλοι ότι οι αγώνες που δίνω με μόνο γνώμονα την  Αλήθεια, την Πίστη, και τη Συνείδησή μου δεν πρόκειται να πτοηθούν με τίποτα».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της “Ελευθερίας” στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: “Σοβαρό πολιτικό ζήτημα με τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο ανέκυψε χθες.

Με δήλωσή του στην «Ε» αργά το βράδυ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός ζήτησε την παραίτησή του.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το μεσημέρι επεισόδιο σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας με πρωταγωνιστή τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος διαπληκτίστηκε με αλλοδαπούς εργάτες που δούλευαν σε έργα του δήμου, χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς σκηνής. Αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες έκαναν σχόλια επικριτικά και αποδοκιμαστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.”

Αυτό που απομένει πλέον είναι να φανεί η πάσα αλήθεια από τις αυτόπτες μαρτυρίες…

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θέση στο επεισόδιο που φέρεται να έγινε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλου και αλλοδαπού εργάτη στο κέντρο της Λάρισας, λαμβάνει η περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία».

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας, καταδικάζεται η συμπεριφορά του κ. Παπαδημόπουλου.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Η Οικολογική Θεσσαλία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος, κατά τη χθεσινή του διένεξη με εργαζόμενους στην ανακατασκευή οδοστρώματος στην Λάρισα.

Ανάλογες ρατσιστικές συμπεριφορές συμβάλλουν στην ταχεία εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού» και είναι, σαφώς, απαράδεκτες και σε καμία περίπτωση, βεβαίως, δεν συνάδουν με τον αυτοπροσδιορισμό του Χριστιανού Ορθόδοξου, που φέρεται να επικαλέστηκε, για το θέμα, ο Δ. Παπαδημόπουλος, καθόσον, αυτό, αν μη τι άλλο, καμία σχέση δεν έχω με την υπέρτατη Χριστιανική αξία του «Αγαπάτε Αλλήλους».

Χαιρόμαστε που, έστω και αργά, (4 χρόνια μετά !) ο Κος Αγοραστός ανακάλυψε τις απόψεις του «συνεργάτη» του και επιδοκιμάζουμε την άμεση αντίδραση του, αρκεί, αυτή η στάση του, να μην είναι «αλά καρτ». και να μην έχει προσωπικά τα κίνητρα.»

newsroom onlarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης