"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τι δείχνουν οι στοιχηματικές αποδόσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τόσο ξεκαθαρίζει η εικόνα που έχουν τα γραφεία στοιχημάτων για το αποτέλεσμά τους και τόσο περισσότερο οι παίκτες ποντάρουν σε κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο.

Εξετάσαμε τις αποδόσεις που δίνουν στις 20 Ιανουαρίου τέσσερα online γραφεία στοιχημάτων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα (sportingbet.gr, goalbetint.com, stoiximan.gr και vistabet.gr).

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις; Αρχικά οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν τις πιθανότητες, αλλά όσο οι παίκτες στοιχηματίζουν υπέρ μιας πιθανότητας, π.χ. νίκη ΣΥΡΙΖΑ, και όσο τα γκάλοπ το επιβεβαιώνουν, τόσο κατεβαίνει η απόδοσή της. Για αυτό και το συγκεκριμένο στοίχημα έδινε απόδοση 1,18 πριν από λίγες μέρες ενώ σήμερα μόλις 1,025 (ποντάροντας 100 ευρώ παίρνεις κερδίζοντας 102,5 ενώ προηγουμένως 118). Είναι, δηλαδή, τόσο βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα που δεν αξίζει καν να το στοιχηματίσεις.

Νικητής των εκλογών

Και οι τέσσερις εταιρείες και οι παίκτες τους προβλέπουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ με τεράστια βεβαιότητα. Η πιθανότητα να νικήσει η ΝΔ έχει απόδοση από 9 έως 10, δηλαδή αν κάποιος έχει ποντάρει 100 ευρώ σε αυτό το ενδεχόμενο και κερδίσει, θα εισπράξει από 900 έως 1000 ευρώ.

Πρωθυπουργός: Τσίπρας, Σαμαράς ή άλλος;

Με απόδοση από 1,10 έως 1,22 ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται από τα γραφεία ως ο βέβαιος επόμενος πρωθυπουργός. Ως επόμενη πιθανότητα δεν εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (η απόδοσή του είναι με από 9,5 έως 12), αλλά ο «Άλλος» με 5,5 έως 6, πράγμα που αποτυπώνει την προσδοκία πως δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα είναι κάποιος τρίτος.

Αυτοδυναμία;

Μάλλον όχι. Με απόδοση 1,30 η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θεωρείται μάλλον αναμενόμενη στον κόσμο του στοιχήματος. Όποιος, ωστόσο, ποντάρει υπέρ της και κερδίσει θα πάρει 3,3 φορές τα χρήματά του.

Τρίτο κόμμα

Στην «μάχη» που πραγματοποιείται για το ποιο κόμμα θα πάρει την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή έχει ένα προβάδισμα με τις αποδόσεις όμως να δείχνουν τάση προς… Ποτάμι μεριά, με το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν από μακριά. Συγκεκριμένα, η απόδοση που δίνουν οι μπουκ στην Χρυσή Αυγή είναι 1,80 και 1,85, με το Ποτάμι να ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 2,00 ή 2,20.

Μέσα στο ευρώ;

Αν και η πιθανότητα να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ μέσα στο 2015 δεν φαίνεται να συγκινεί πολλούς παίκτες (απόδοση 3,20, δηλαδή θα ήταν μεγάλη έκπληξη), ωστόσο το βρετανικό πρακτορείο William Hill δίνει στην πιθανότητα να συμβεί αυτό μέχρι και την ημέρα των ευρωεκλογών του 2019 απόδοση 1,50, δηλαδή μάλλον πιθανό.

Πηγή: TO ΠΟΝΤΙΚΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης