"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Τι συμβαίνει με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αποδεικνύεται τελικά ότι το ως συνήθως βραδυκίνητο  ΣτΕ,  ξεπερνά στην ταχύτητα ενεργειών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)!  Πέρασαν έξη μήνες από τότε που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον περσινό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και το μετά βασάνων συγκροτηθέν ΕΡΣ, παρατείνει επ’ αόριστον το καθεστώς παρανομίας στο τηλεοπτικό  τοπίο, με την αδράνεια και απραξία του.

Έχουμε λοιπόν ΕΣΡ, αλλά ουσιαστικά, σαν να μην έχουμε. Και απ’ ότι φαίνεται, επειδή τα συμφέροντα και τα λεφτά είναι πάρα πολλά, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα που να τακτοποιεί την πολύχρονη ασυδοσία και  ανομία.

Προχτές, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος  του ΕΣΡ, ενημερώνοντας τον πρόεδρο της  Βουλής Νίκο Βούτση, δεν  δεσμεύτηκαν για το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, ο δε Βούτσης,  εκτίμησε ότι «η προκήρυξη και η διαδικασία του διαγωνισμού, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 2 έως 3 μηνών»!!! Από φθινόπωρο και πέρα, «ζήσε Μάη μ’ ….» δηλαδή! Για να τρίβουν τα χέρια τους  οι πολιτικοί της διαπλοκής, οι καναλάρχες και φυσικά τα παπαγαλάκια τους.

Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Τα πάντα είναι έτοιμα και στη θέση τους, για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, ξεκινήστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν πια δικαιολογίες». Η δήλωση του υπουργού, παρόλο που από διάφορους πολιτικούς και δημοσιογράφους( υποθέτω συμμάχους των καναλαρχών), θεωρήθηκε ως απειλή προς τα μέλη του ΕΣΡ, νομίζω πως είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση, κάθε λογικά σκεπτόμενου, ακόμα κι αν διαφωνεί σε πολλά ζητήματα μαζί του.

Αφού ο «νόμος Παππά» ισχύει και δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός όπως εξακολουθούν να υποστηρίζου οι πολέμιοι και σύμμαχοι των καναλαρχών, παρά μόνο στο άρθρο εκείνο που ενήργησε τον διαγωνισμό το υπουργείο, αντί του (τότε)….ανύπαρκτου ΕΡΣ, γιατί δεν προχωράνε οι διαδικασίες προκήρυξης και διαγωνισμού; Η καθυστέρηση είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.

Και δεν τιμά κανένα, μα κανένα μέλος του ΕΣΡ.  Τα μέλη  εκείνα πουδεν δέχονται πολιτικές πιέσεις, ή δεν υπηρετούν κομματικές κι άλλες  σκοπιμότητες, οφείλουν εδώ και τώρα να καταγγείλουν τις όποιες σκόπιμες κωλυσιεργίες και  να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι συμβαίνει εκεί μέσα.

Αν δε, η συνείδηση τους υπαγορεύει την παραίτηση, να το πράξουν, είναι ένδειξη ευθύνης και συνέπειας.    

Φαλαγκάρας Σταύρος , εκπαιδευτικός

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περσινα ξινα σταφύλια!
    Ακόμα δεν αντιληφθηκες αγαπητέ Σταυρο το φιασκο Παππά;
    Τόσο μαύρο έχετε μέσα σας;

    • Δεν αντιλαμβάνομαι.. Ποια είναι η ευθύνη του Παππά για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΕΣΡ; Και τι εννοείς με το “μαύρο”; Γίνε πιο σαφής….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης