"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Τοπική Ν.Δ.: Ξένοι… στο ίδιο σπίτι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να είναι στο ίδιο κόμμα, μπορεί ο στόχος να είναι κοινός και για τους τρεις, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αν τελικά πάμε τώρα σε εκλογές να κρατήσει τουλάχιστον υψηλά ποσοστά, όμως μεταξύ τους πλέον την καλημέρα την λένε τυπικά και μάλλον μόνο μπροστά σε κόσμο.

Ο λόγος για τους Βλαχογιάννη και Ταμήλο από τη μια και τον Σκρέκα από την άλλη. Ο τελευταίος υπουργός γάρ… κάνει ότι είναι δυνατόν όχι μόνον να γίνει διακριτή η παρουσία του στο νομό, αλλά να αυξήσει την εκλογική του πελατεία έτσι ώστε αν τελικά το κυβερνών κόμμα πάρει μια έδρα στα Τρίκαλα, αυτή να είναι δική του.

Δεν είναι τυχαία ούτε η ανακοίνωση για την εθνική οδό Ε-65, αλλά ούτε και η εξάντληση των προσλήψεων (για να φέρει… ανάπτυξη προφανώς) που θα μπορούσε να κάνει στο υπουργικό του γραφείο και που με βάση το ΦΕΚ αριθμούν 21!!!

Αυτά βέβαια είναι ένα μέρος των προσπαθειών του υπουργού όσον αφορά την εξασφάλιση της βουλευτικής του έδρας, αφού σχεδόν καθημερινά συναντά στο υπουργείο του Τρικαλινούς για… εξυπηρετήσεις που περνούν από το χέρι του, λέγοντας μάλιστα πως η πόρτα του είναι ανοιχτή για τα διάφορα σωματεία στο νομό και τους προέδρους τους.

Όμως η αξιοποίησή του από τον Αντώνη Σαμαρά τον έχει καταστήσει «κόκκινο πανί» για τους Βλαχογιάννη –Ταμήλο που βλέπουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

«Άμα δεν τρέξεις στα χωριά και στα καφενεία, δεν σε σώζει που είσαι υπουργός και σιγά τι υπουργός είναι», δήλωνε ο τελευταίος που πρώτος του πέταξε του μπαλάκι της Ε-65, για να το πιάσει ο Σκρέκας να κάνει τις εξαγγελίες και στην συνέχεια οι τρικαλινοί βουλευτές να τις… αμφισβητήσουν με ερώτησή τους στη Βουλή.

Η προσπάθεια αποδόμησης της υπουργικής θέσης του κ. Σκρέκα δεν σταματά εδώ αφού όσοι ξέρουν καλά τους δύο βουλευτές, τους ακούνε σχεδόν σε κάθε παρέα που κάθονται, να τον απαξιώνουν, ενώ το στόλισμα δεν γλυτώνει ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς, τον οποίο στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής του κόντρα στην Ντόρα, αυτός που τον σήκωσε στις πλάτες, δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Βλαχογιάννη που έχει κάθε λόγο να είναι πικραμένος.

Λυκοφιλίες

Στην διαμορφωθείσα κατάσταση, ισορροπίες (φαινομενικά τουλάχιστον), προσπαθεί να κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Μουζακιάρης, που με την επιτυχημένη εκδήλωση για τα 40χρονα, προσπάθησε κάπως τόσο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κόντρας, όσο και να στείλει ένα μήνυμα πως παρά την δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματος, ακόμη καλά κρατεί.

Βέβαια στην εκδήλωση αν έριχνε μια ματιά κάποιος που γνωρίζει προσωπογεωγραφία, εύκολα θα διαπίστωνε πως με βάση τον κόσμο και τις συνθέσεις των τραπεζών, εξελίχθηκε σε μια επίδειξη δύναμης μεταξύ των βουλευτών και κυρίως από μέρους τους υπουργού, όπου είδαμε και πρόσωπα… άγνωστα μέχρι τώρα.

Xρήστος Κοντός

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης