"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τους βγήκε «ξινή» η εκδρομή στο Πήλιο – «Ουρά» 17 χλμ στο δρόμο προς Βόλο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

troxaia

Μία απίστευτη πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς και επιβάτες χιλιάδων αυτοκινήτων που το βράδυ της Κυριακής επέστρεφαν από το Πήλιο, στον Βόλο. Το μποτιλιάρισμα και οι ουρές αυτοκινήτων που σχηματίσθηκαν ξεκινούσαν από τον κόμβο “Αστέρια” της Αγριάς και έφθαναν μέχρι και τα Καλά Νερά σε μήκος 17 χιλιομέτρων.

Τους βγήκε «ξινή» η εκδρομή στο Πήλιο - «Ουρά» 17 χλμ στο δρόμο προς Βόλο! - Media

Αστικά λεωφορεία, αλλά και ασθενοφόρα, βρέθηκαν ακινητοποιημένα και εγκλωβισμένα. Το πρόβλημα ξεκίνησε να δημιουργείται σταδιακά από τις 6.30 περίπου χθες το απόγευμα όταν αρχισε η ομαδική επιστροφή προς τον Βόλο των εκδρομέων που είχαν μεταβεί σε θέρετρα της περιοχής για να απολαύσουν τη θάλασσα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Μέχρι και τις 11 τη νύχτα η κατάσταση δεν είχε ομαλοποιηθεί, καθώς στον οδικό κομβο “Αστέρια”, όπου συγκλίνουν η έξοδος από το τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου με την παλαιά παραλιακή που οδηγεί προς το Πήλιο, δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη που να ρυθμίζει και να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς τον Βόλο, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε μέριμνα για αδρανοποίηση ενδιάμεσων φωτεινών σηματοδοτών στην Αγριά (όπως συμβαίνει συνήθως) για τη δημιουργία “πρασινου κύματος”.

Για να κινηθεί ένα αυτοκίνητο από την Αφησσο ως τον Βόλο χθες το βράδυ (απόσταση 24 χιλιομέτρων) χρειαζόταν περί τις 2,5 ώρες εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμη και τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, σημειώνονταν ανάλογα προβλήματα, αλλά σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και τη δυσφορία χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών.

Από την πλευρά της, η Τροχαία του Βόλου, έχοντας στη διάθεσή της ελάχιστους αστυνομικούς (2 συνεργεία) για τα απογεύματα της Κυριακής, είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται, τόσο για αστυνόμευση, όσο και για περιπολίες και ελέγχους σε μια περιοχή που πληθυσμιακά ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης