"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό» (Δ. Σολωμός)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Και να ποια είναι  η αλήθεια: Περιμένουμε να μας λύσουν το πρόβλημα της εμπλοκής  μας με  την Τουρκία, η Exxon  και η  Mobil,  δηλαδή οι ΗΠΑ και η Γαλλία που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη  των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα με την Τουρκία στο υπόλοιπο Αιγαίο, οι Ευρωπαίοι, τα διεθνή  forum και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στις οποίες καταφεύγουμε, δηλώνοντας πως τα ανατολικά  σύνορα της Ελλάδας είναι και της Ε.Ε. Και λέμε πως το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες τύπου Λωζάνης, είναι με το μέρος μας.

Το επιμύθιο άλλωστε είναι γνωστό. Για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ η φτωχή πλην τίμια Ελλάδα. Αλήθεια, ποιος φύτεψε τους Τούρκους στο Αιγαίο και κάθε χρόνο, κάθε μήνα και  κάθε μέρα,  κλιμακώνουν τις απαιτήσεις τους στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

Θυμάται κανείς πως το 1967, στη Ελλάδα επιβλήθηκε πραξικοπηματικά  μία στρατοκίνητη δικτατορία που την βάπτισαν « επανάσταση της 21ης Απριλίου;»

Αιτία βέβαια ο από τον  ‘’Βορρά κίνδυνος’’. Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι «επαναστάτες» της πλάκας, την κάθοδο των Βουλγάρων και των υπολοίπων σλαβόφωνων στο πάτριο έδαφος, σε συνεργασία βέβαια με τους αυτόχθονες Εαμο- σλαβο- κομμουνιστο- συμμορίτες!

 Και συγχρόνως να σωθεί η πατρίς και από το σάπιο  πολιτικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς που το διαχειριζόταν.

Τέτοια λόγια έλεγαν οι δικτάτορες για να δικαιολογήσουν την «εθνοσωτήρια επανάσταση»  αναστέλλοντας  τα βασικά άρθρα του Συντάγματος των Ελλήνων, και ξεσκονίζοντας πάλι τους  φακέλους περί «εθνικών φρονημάτων» έστειλαν ακόμα μία φορά τους αριστερούς για εθνική επιμόρφωση.

Μήπως θυμάται κανείς ποια ήταν η πιο σοβαρή απόφαση του Παπαδόπουλου αργότερα; Τον Δεκέμβριο του 1967, μισό χρόνο μετά το πραξικόπημα, απέσυρε κατ’ απαίτηση του Κίσινγκερ , υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, την ελληνική μεραρχία που είχε στείλει  ο Γ . Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος «Γέρος της Δημοκρατίας», για να θωρακίσει την Κύπρο, αποστρατιωτικοποιώντας και αποδυναμώνοντας  αμυντικά το νησί.

Μήπως θυμάται κανείς τι έγινε με ευθύνη  των δικτατόρων  15 Ιουλίου 1974; Έγινε πραξικόπημα και απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από Έλληνες αξιωματικούς της χούντας,  κατ’ απαίτηση πρακτόρων της ΣΙΑ τα ονόματα των οποίων έχει δημοσιεύσει ο   δημοσιογράφος  Ιγνατίου, και οι οποίοι  καθοδηγούσαν τον Παπαδόπουλο και μετά τον Ιωαννίδη, σ’ αυτή την προδοσία.

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με την εισβολή των Τούρκων, ως εγγυήτριας δύναμης, την κατοχή της μισής Κύπρου και την δημιουργία του τουρκοκυπριακού  ψευδοκράτους.

Από εκεί και μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν έπαψαν να επεκτείνουν τις βλέψεις  τους πέρα από την Κύπρο, και στο υπόλοιπο  Αιγαίο.
Βλέπεις, τρώγοντας έρχεται η  όρεξη!

Οι δικτάτορες- πράκτορες, ποτέ δεν μίλησαν για την προδοσία το  έγκλημα που προκάλεσαν στον Ελληνισμό και αυτό το έγκλημα το πληρώνουμε μέχρι σήμερα, καθ’ όσον το Αιγαίο μετατράπηκε σε αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Ό,τι δηλαδή ήθελαν  όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και οι  «μεγάλοι» που στα σκοτεινά γραφεία τους, επεξεργάζονται σενάρια με προοπτική πολλών χρόνων στο μέλλον.

Και το πλήρωμα των χρόνων, ήρθε. Οι  Έλληνες και οι Κύπριοι ανίκανοι να διαχειριστούν τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, προστρέχουν στους μόνιμους προστάτες- νταβατζήδες, για βοήθεια.

Και έχω και την υποψία, πως δηλαδή αυτοί οι ίδιοι, φρόντισαν για την οικονομική καταστροφή της  πατρίδας , με την βοήθεια πάντα των αυτόχθονων  πολιτικών που ψηφίζουμε, έτσι που η χώρα να γίνει ανίκανη να διαχειριστεί και να υπερασπιστεί τον υπόγειο πλούτο της, και να αντισταθεί στο αναμενόμενο πλιάτσικο.

Και να θυμάστε πάντα τον Μακιαβέλι που λέει  στον  ‘’Ηγεμόνα’’:  «Αν  βρεθείς στην δύσκολη θέση και  ζητήσεις βοήθεια για να σωθείς, από άλλους ισχυρούς , και σου την προσφέρουν,  να ξέρεις πως  δεν θα έχεις χάσει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ηγεμονίας σου, αλλά και της ανεξαρτησίας σου».

Έτσι λοιπόν, για να μην ξεχνάμε ποιος έβαλε τους Τούρκους και με ποιόν τρόπο, συνεταίρους μας  στο Αιγαίο και τι παλιούς λογαριασμούς πληρώνουμε. Όχι μόνο σε εξοπλισμούς και τέτοια, αλλά και σε εθνική ανεξαρτησία. Και όποιος διαφωνεί με την άποψη αυτή  ας πάει μια βόλτα στα Ίμια για διακοπές εφέτος!

Και επίσης να μην ξεχνάμε πως η λεγόμενη «συντηρητική παράταξη» αυτής της χώρας, είχε δει και αντιμετωπίσει με ευμένεια την δικτατορία της 21ης Απριλίου, και τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα που την στελέχωσαν και την στήριξαν, από τους δικούς της κόλπους εκπορεύτηκαν. Ίχνη αυτής της συμπεριφοράς ανιχνεύονται μέχρι σήμερα.

Και όχι μόνο αυτό. Όλοι οι ένστολοι της εποχής, ευτυχισμένοι και με έπαρση φόρεσαν το πουλί-σύμβολο της δικτατορίας  και καταδυνάστευσαν την  πατρίδα, μέχρι που ολοκληρώθηκε η εθνική προδοσία την 15η/7/1974,  και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Παρέμειναν βέβαια στο  στράτευμα με την μορφή των ΄σταγονιδίων΄ και διασώθηκαν με το νομικό εφεύρημα που μετέτρεψε το  διαρκές –επτάχρονο  έγκλημα  τους,  σε στιγμιαίο. Μεγαλόκαρδος όμως ο προδομένος Ελληνικός Λαός, μέχρι και σύνταξη τους έδωσε.

Αυτά, λοιπόν, για να μην ξεχνάμε την αλήθεια και να ζούμε με την αυταπάτη πως για το κατάντημά μας, φταίνε πάντα οι άλλοι.

  • Ο Χρ. Γκίμτσας είναι συγγραφέας και γιατρός – Christos.gim@gmail.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης