"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Το έλλειμμα του 2009 και η αλήθεια

lafarm

Σχετικά άρθρα

  Στις 14 Μαρτίου εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η απόφαση της προσφυγής σε αυτό από τον πρώην Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κο Γεωργίου η σχετική απόφαση.

Τόσο ο κος Παπακωσταντίνου  όσο και ο κος Ευ. Βενιζέλος σχολίασαν την εν λόγω απόφαση.

Αντί ο κος Γεωργίου και οι προαναφερθέντες υπουργοί να απευθύνονται σε Ευρωπαϊκά  Δικαστήρια και λοιπούς φορείς  για να αποδείξουν μια και έξω  την αθωότητα τους θα πρέπει έκαστος να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα τα οποία αποτελούν την ουσία της όλης υπόθεσης.

  1. Ο κος Παπακωσταντίνου πρέπει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για την πρόβλεψη του ελλείμματος στο 12,5% Το ερώτημα που τίθεται είναι:  Στο ECOFIN στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2009 παρουσιάστηκε η πρόβλεψη του ελλείμματος στο 12,5% πως το κάνατε; Εξηγήστε αναλυτικά καθότι οι προβλέψεις του ελλείμματος έχουν συγκεκριμένη ενθικολογιστικές τεχνικές. 

Ο κος Γεωργίου πρέπει να παρουσιάσει δημόσια και αναλυτικά ένα προς ένα τα ποσά που συνθέτουν το συνολικό ποσό των 36,57 δισ του ελλείμματος.

Δηλαδή το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,4% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ ήταν 237,53 δισ (237,53Χ15,4%= 36,57 .

 Οι αριθμοί πρέπει να μιλήσουν, και οι τεχνικές με τις οποίες υπολογίστηκαν. Όλα τα άλλα που κατά καιρούς γράφονται είναι λόγια του αέρα και χαμένο μελάνι και χαρτί και τα προς τούτο δημοσιεύματα ορισμένων, άλλα υπέρ άλλα κατά,  κινούνται εκ του πονηρού. Τους αριθμούς και τις τεχνικές υπολογισμού θέλουμε αυτά αποδεικνύουν την αλήθεια.  

Ειδικότερα να απαντήσετε στα παρακάτω:

  • Ποσό 5,4 δις ευρώ από το swap του 2001 γιατί μπήκαν στο έλλειμμα ενώ το ESA δεν λέει κάτι τέτοιο, το ποσό αυτό πληρώθηκε ποτέ ναι ή όχι; Εννοώ αν έγινε η ποτέ η δαπάνη αυτή μέσα στο 2009.
  • Σχετικά με τα μη εγκεκριμένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο ποσά των δαπανών υγείας τα οποία ανέρχονταν σε 3,8 δις ευρώ πληρώθηκαν ποτέ και πως αυτά μπήκαν στο έλλειμμα του 2009;
  • Σε ότι αφορά τις 17 ΔΕΚΟ με βάση ποιες λογιστικές αναλύσεις κατέστησαν προβληματικές και μεταφέρθηκαν στο δημόσιο και επιβάρυναν το έλλειμμα του 2009 με 3,5 δις ευρώ;  ( Σχετικά με αυτό γνωρίζετε κάτι για το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας της κας Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου;)
  • Εκτός αυτών τίθεται ένα άλλο σοβαρό ερώτημα:  Αν τα δεδομένα του ελλείμματος ήταν ορθά από κάθε άποψη, σύμφωνα με το ΕSA (European System of Accounts) τότε γιατί ο κος Γεωργίου δεν τα παρουσίασε στο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ αλλά τα έστειλε μόνος του στη EUROSTAT; Τι λόγος υπήρξε; Μπορεί να μας απαντήσει δημόσια για να λήξει το θέμα;
  • Κάτι τελευταίο γιατί ο Υπ. Οικονομικών κος Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε στην κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ και άφησε μόνο τον πρόεδρο;
  • Κατά πάγια τακτική όταν καταργείται ένα ΔΣ  καταργείται  εν συνόλω στην περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ γιατί καταργήθηκαν μόνο τα μέλη του;
  • Εάν αυτά τα ερωτήματα απαντηθούν με σαφήνεια και ακρίβεια τότε το θέμα, ενώπιον κάθε αρχής, θα λήξει οριστικά και δεν θα ταλαιπωρείτε άλλο ο συμπαθής κατά τα άλλα κος Γεωργίου , αρκετά υπέστη μέχρι σήμερα‼!
  • Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας.
  • Παναγιώτης Βλάχος Οικονομολόγος  Περιβαλλοντολόγος  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης