"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Το αδιαχώρητο στην Εφορία Τρικάλων από οφειλέτες που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες

lafarm

Σχετικά άρθρα

EFORIA

Ο απόλυτος πανικός επικρατεί στην εφορία Τρικάλων τις τελευταίες ημέρες από οφειλέτες που θέλοντας να ενταχθούν στη διαδικασία των ρυθμίσεων, σπεύδουν να διευθετήσουν εκκρεμότητες.
Οι εκκρεμότητες αυτές αφορούν κυρίως την αδυναμία της άμεσης πίστωσης χρημάτων που έχουν πληρωθεί από οφειλέτες σε τραπεζικά συστήματα.
eforia_dilwsi
Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Τρικάλων κ. Διονύσης Κατσαρός, πρόκειται για καταθέσεις χρημάτων με σκοπό την κάλυψη δόσεων οφειλών σε τραπεζικά συστήματα που όμως λόγω πληροφοριακών παραλείψεων κυρίως δεν έχουν «κουμπώσει» στο σύστημα της εφορίας. Αποτέλεσμα είναι, να χρειάζονται ώρες ανά οφειλέτη στις ουρές της εφορίας, ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα αυτά, και να αποσαφηνιστούν τα τελικά οφειλόμενα ποσά.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία, έχει μείνει ένας μήνας για τη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σβήνοντας ως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων ή να πληρώσουν τμηματικά ακόμη και σε 100 δόσεις δίνοντας λίγα χρήματα κάθε μήνα.

Με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ το μήνα μπορούν να εξοφλήσουν πλέον τα χρέη τους οι φορολογούμενοι. Ευνοημένοι είναι εκείνοι που χρωστούν μικρά ποσά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε λίγες δόσεις και να “σβήσουν” έτσι τα πρόστιμα. Το ενδιαφέρον και η πρόθεση των Τρικαλινών να ενταχθούν στις ρυθμίσεις είναι πραγματικά υψηλό, γεγονός που οδηγεί τα στελέχη των εφοριών να ελπίζουν ότι με αυτό το μέτρο θα καταφέρουν να εισπράξουν ένα σημαντικό μέρος του χρέους των πολιτών.

Με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής και με μία απλή αίτηση όσοι έχουν οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν:
– Χρέη από φορολογία εισοδήματος
– Χρέη από φόρους σε ακίνητα και ΦΠΑ
– Πρόστιμα για παραβάσεις

Οι οφειλές στην εφορία μπορούν να εξοφληθούν από 2 έως και 100 δόσεις με μίνιμουμ μηνιαία δόση στα 20 ευρώ.

Για χρέη μέχρι 5.000 ευρώ οι δόσεις δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ενώ υπάρχει το δικαίωμα στους φορολογούμενους, έως την 27η Απριλίου, να προκαταβάλουν μέρος της οφειλής ώστε να διαγράψουν πρόστιμα και προσαυξήσεις και την οφειλή που απομένει να την εντάξουν στη νέα ρύθμιση.

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης