"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Το ΑΚΕΘ σε πρόγραμμα για την πρόληψη της Εξάρτησης από το Διαδίκτυο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE” αφορά στο φαινόμενο της Διαταραχής Εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι:

-η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο Διαδίκτυο

-η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του Διαδικτύου και

-η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιών που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι η Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν, επιπλέον του ΑΚΕΘ, πανεπιστήμια, φορείς και οργανισμοί από την Τουρκία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Το ΑΚΕΘ συμμετείχε στη δεύτερη εταιρική συνάντηση του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 18 και 19 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ospedale Luigi Sacco-Polo Universitario. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του υποστηρικτικού υλικού για γονείς και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη του φαινομένου της Εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στη συνάντηση συμμετείχε ο κος Αχιλλέας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης