"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Το ανακάτεμα ….της τράπουλας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D. Πολιτευτής Τρικάλων

 

Στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο οι σύνεδροι του Σύριζα, ενός κόμματος πλέον που έγινε γρίφος, αναζητούσαν την χαμένη πολιτική πυξίδα τους, συνεπικουρούμενοι από τις ιαχές «σύντροφοι και συντρόφισσες» του άλλοτε Δεξιού Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου. Η χαρμολύπη και οι αντιφάσεις ήταν ορατές με γυμνό … μάτι. Τα συνθήματα των νεολαίων «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κουμμουνιστές», που ήταν σύνθημα του ΚΚΕ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να εμπνεύσει κανένα, αφού κορυφαία στελέχη της Αριστεράς συνυπήρχαν στον ίδιο χώρο με Δεξιούς και με ανθρώπους της ΠΑΣΟΚικής μήτρας.

            Η πραγματικότητα δείχνει πως το συνοθύλευμα της σημερινής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. οδήγησε όλους τους συνέδρους, τους Υπουργούς και τους βουλευτές σε ανώμαλη προσγείωση. Ο Τσίπρας σκιαμαχούσε από το βήμα του Συνεδρίου και οραματίζονταν μια αναπτυξιακή πορεία, εξυμνώντας την Ευρωπαϊκή Σοσιαδημοκρατία. Πλέον η διατήρηση της εξουσίας ως αυτοσκοπός είναι το κεντρικό μήνυμα όλης αυτής της Ετερόκλητης Σύνταξης στο Τάε Κβο Ντο. Βέβαια το ποσοστό με το οποίο επανεξελέγη ο Τσίπρας Πρόεδρος θυμίζει λίγο ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Γιαρουζέλσκι και είναι μάλλον ανησυχητικό για όλους μας.

            Τα ΝΤΑΟΥΛΙΑ έχουν σιγήσει και οι κόντρες μέσα στην κυβέρνηση δεν βρίσκουν αντισώματα για να θεραπευθεί η άρρωστη πλέον Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το ζήτημα του χρέους, που έχει αναχθεί σε ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟ, θα σαρώσει όλους αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για το πολιτικό τους σαρκείο και παραβλέπουν την τρομερή κατάσταση της σημερινής κοινωνίας. Το άγχος και η αγωνία στο πρόσωπο του Τσίπρα τα έλεγαν όλα. Το χειμωνιάτικο τοπίο είναι πολύ γκρίζο για τους κυβερνώντες.

            Το σύνθημα του Πρωθυπουργού «Επανεκκίνηση στην κυβέρνηση και το κόμμα» φανερώνει την αποτυχία της υπαρχούσης δομής και λειτουργίας τόσο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση. Δεν τραβάει πλέον άλλο η νοσηρή σημερινή πολιτική παρουσία τους. Δεν τους σώζουν ούτε οι συνιστώσες, ούτε οι στρογγυλοποιήσεις την διαφορών, ούτε η ανύπαρκτη ενότητα και ούτε οι υπό διάλυση Ανεξάρτητη Έλληνες. Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Λαός τους εγκατέλειψε τόσο αυξάνεται το πάθος τους για την ΕΞΟΥΣΙΑ.

            Όλα δείχνουν πως ο Πρωθυπουργός, για να κερδίσει χρόνο, θα προβεί σε Ανακάτεμα της Τράπουλας και θα κάνει Ανασχηματισμό με τα παλιά και φθαρμένα υλικά των δύο κομμάτων, που είναι στη κυβέρνηση. Τρίζουν τα θεμέλια του κυβερνητικού Σχηματισμού, και το κλίμα είναι πολύ βαρύ κάτω από τα ευρήματα των Δημοσκοπήσεων και μέσα σ’ ένα πλαίσιο κοινωνικής και οικονομικής απαξίωσης. Καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα που παίρνει… διαζύγιο από τους πολίτες δεν παραμένει την Εξουσία. Οι πολιτικές εξελίξεις στους επόμενους μήνες θα ναι ραγδαίες και καταλυτικές. Ένα μόνο μεγάλο ερώτημα έχει η κοινωνία: Αυτοί που θα ρθουν θα αγαπούν την πατρίδα και τους Έλληνες, ή θα ισχύσει το «Οι Μπαγάσηδες όλοι το ίδιο είναι, πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο»;

            Η ελπίδα, πάντως, πεθαίνει τελευταία….!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας του δώσει κάποιος επιτέλους μια διευθυντικη θέση στην κρατική διοίκηση έστω για ένα φεγγάρι να ησυχασουμε από δαυτον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης