"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Το αντίο στην έντυπη έκδοση. Το σημερινό είναι το τελευταίο φύλλο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο φύλλο βγήκε στις 18 Απριλίου 1992. Σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, σχεδόν 25 χρόνια μετά, το φύλλο με αριθμό 6.807 είναι το τελευταίο και με αυτό κλείνει ο ιστορικός κύκλος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ως ημερήσιας εφημερίδας των Τρικάλων.

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετάς ένα δικό σου δημιούργημα, μαζί βεβαίως με όλους εκείνους, που είναι αρκετοί, και συνέβαλαν στην ύπαρξή του όλο αυτό το διάστημα. Χρόνια μεστά τα περισσότερα, γεμάτα ιδέες και όρεξη για δουλειά, σε εποχές που τα Τρίκαλα και η χώρα ήταν σαφώς σε καλή οικονομική κατάσταση και η κοινωνία αντιμετώπιζε τα πράγματα με αισιόδοξη ματιά.

Οι περισσότεροι γνωριστήκαμε εδώ, στα ίδια γραφεία της οδού Κουκουλάρη 2, νέα παιδιά που τότε αποκτούσαμε την πρώτη μας επαγγελματική επαφή με τον χώρο.

Δυστυχώς όμως η ζωή όπως και η πραγματικότητα είναι αμείλικτες. Άλλωστε και οι εφημερίδες δεν είναι παρά ζωντανοί οργανισμοί που γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για να κλείσει σήμερα μια εφημερίδα. Είναι προφανείς: Η τεχνολογία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ανθρώπων. Όλοι στα χέρια τους κρατούν ένα κινητό, το χαρτί πέρασε σε δεύτερη μοίρα, οι νέοι δεν το ακουμπάνε καθόλου. Η οικονομική κρίση επηρέασε τους πάντες και τα πάντα.

Οι πωλήσεις στο περίπτερο, οι συνδρομές, αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα που είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση Τύπου, συρρικνώθηκαν δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία φορολογικά μέτρα έδωσαν την χαριστική βολή…

Βέβαια η δουλειά μας, ως δημοσιογράφων, δεν θα απουσιάσει από την δημόσια σφαίρα. Οι τοπικές ειδήσεις, τα σχόλια και η αρθρογραφία μας θα συνεχίσουν να διακινούνται, σε πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια, μέσα από το trikalaenimerosi.gr το οποίο αποτελεί ως ένα σημείο και την συνέχιση της έντυπης έκδοσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μας γνώρισαν, μας αγάπησαν μέσα από τα κείμενά μας και μας έκαναν την τιμή να τους αποκαλούμε αναγνώστες. Το αυτό και σε όσους εμπιστεύτηκαν το φύλλο για την διαφημιστική τους προβολή συνεισφέροντας στα διαφημιστικά μας έσοδα.

Τέλος, μια ζεστή αγκαλιά με απεριόριστη ευγνωμοσύνη σε όσους εργάστηκαν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Χωρίς αυτούς η ωραία αυτή περιπέτεια των 25 χρόνων δεν θα υπήρχε…

Ο εκδότης Κώστας Τόλης

η εικόνα προφίλ του Κώστας Τόλης

 

Υ.Γ.

Τα γραφεία της οδού Κουκουλάρη 2, o τηλεφωνικός αριθμός 2431-300882 και το mail info@e-enimerosi.gr, θα συνεχίσουν ως έχουν εξυπηρετώντας τις ανάγκες επικοινωνίας του trikalaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης