"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Το «αντίο» του Φιντέλ Κάστρο (video) – Εγώ πεθαίνω αλλά οι ιδέες μου να παραμείνουν ζωντανές

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Γίνομαι 90 χρονών και σύντομα θα είμαι προ του τέλους, όπως όλοι οι άλλοι. Η ώρα έρχεται για όλους και ίσως είναι μία από τις τελευταίες φορές που θα μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα», ήταν τα λόγια του Φιντέλ Κάστρο στο συνέδριο του του Κομουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), που χαρακτηρίστηκαν ως «πολιτικός αποχαιρετισμός».

Ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο, μίλησε για θάνατο αλλά διατράνωσε την πίστη του στην «αθάνατη παρακαταθήκη της επανάστασης», κατά την σπάνια όσο και μακροσκελέστερη δημόσια εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια, που μεταδόθηκε ολόκληρη στην κουβανική τηλεόραση, όχι ωστόσο σε ζωντανή σύνδεση.

Στο συνέδριο του PCC, επιβεβαιώθηκε η μετάβαση στον 84χρονο Ραούλ Κάστρο και στον Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, δεύτερο γενικό γραμματέα, για τουλάχιστον ένα τμήμα της υπόλοιπης πενταετούς τους θητείας, μέχρι το επόμενο συνέδριο το 2021.

Το έβδομο συνέδριο του ΚΚΚ στην Αβάνα, έπεται της επίσκεψης Ομπάμα στην Αβάνα που το παλαιό κατεστημένο χαρακτηρίζει και ως «ιδελογική επίθεση στη γενιά της επανάστασης».

Την ίδια ώρα, η δυσαρέσκεια της γενιάς των $ 25, διογκώνει τα ποσοστά μετανάστευσης προς ΗΠΑ στα υψηλότερη σημεία του τελευταία μισού αιώνα.

«Η τρεμάμενη αλλά εμβληματική παρουσία του Φιντέλ και η υπόσχεση του αδελφού του, για δημόσια συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σχετικά με τα φλέγοντα προβλήματα στην οικονομία φαίνεται να κατέστειλε προσωρινά τη δυσαρέσκεια στις τάξεις κόμματος», αναφέρει ο Lee Anderson, ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που αυτοαποκαλούνται βιογράφοι του Φιντέλ Κάστρο.

 

 

 

ΠΗΓΗ:The Associated Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης