"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Το “βρώμικο ’89″….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διαβασμένος και δασκαλεμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος. Θυμάμαι εκείνο το περίφημο ’89, που ο πατέρας Μητσοτάκης πλημμυρισμένος από έπαρση αλλά και εμπάθεια καθώς και γεμάτος από ρεβανσισμό είχε πέσει με τα μούτρα, στο να “φτιάξει” σώνει και καλά “δυνατό κατηγορητήριο” σε βάρος του Ανδρέα.

Η επιλογή του να σύρουν τον Ανδρέα στα δικαστήρια μόνο αρνητικά αποτελέσματα είχε, και για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και για τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Στο τέλος του γύρισε μπούμερανγκ, ο Ανδρέας αθωώθηκε και ο πατέρας Μητσοτάκης έχασε τις εκλογές. Και όχι μόνο τις έχασε, αλλά ανάστησε και το ΠΑΣΟΚ.

Αν λίγο προσέξει κάποιος την πολιτική καθημερινότητα, εύκολα διαπιστώνει πως τόσο ο Κυριάκος αλλά και η κοινοβουλευτική κυβερνητική ομήγυρη, έχουν επιλέξει να μην ασχοληθούν με τον Αλέξη Τσίπρα παρά τις έντονες προκλήσεις του.

Στις τόσες συζητήσεις που γίνονται, στην τόση σκανδαλολογία που καλλιεργείται από στελέχη και υπουργούς νυν και πρώην, ένθεν κακείθεν, το μόνο όνομα που δεν ακούστηκε, είναι του Αλέξη.

Και ούτε πρόκειται… Λες και κάποιος που “στέκεται” πιο ψηλά από όλους… αποφάσισε πως δεν πρέπει να κηλιδωθεί το όνομά του και έδωσε εντολή να διαφυλαχτεί πάση θυσία και να μείνει μακριά από τριβές που φθείρουν… Προφανώς μια τέτοια επιλογή έχει τον σκοπό της, που πρέπει να είναι πολύ σημαντικός…

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός του διαχωρισμού του Αλέξη Τσίπρα από το “βρώμικο ’89″… πριν λίγες μέρες, ακριβώς την ίδια μέρα που συναντήθηκαν πριν 30 χρόνια Μητσοτάκης – ΚΚΕ-ΣΥΝ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζανετάκη…

Έρχεται ακριβώς στο χρονικό σημείο που προσπαθεί να ανασυντάξει το χώρο της κεντροαριστεράς και να μαζέψει όσο ΠΑΣΟΚ απέμεινε “άστεγο”, προκειμένου να “δείξει” πως αποτελεί συνέχεια του Ανδρέα… Και μην φανεί παράξενο πως η απόφαση για «παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στο απυρόβλητο», να μεθοδεύεται από τους “εξωχώριους παράγοντες” (τους “θεσμούς” ας πούμε).

Εξάλλου οι θεσμοί έτσι κι αλλιώς πάντα είναι ανακατεμένοι, άμεσα ή έμμεσα, στα διάφορα σκάνδαλα και οι πληροφορίες που διοχετεύουν είναι αυτές που ρυθμίζουν και καθορίζουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Εκείνοι όμως οι “παλιοί σύντροφοι” που τότε στο “βρώμικο ’89” πρωτοστάτησαν και προχτές κάθονταν στα πρώτα έδρανα… πως ένιωσαν στο άκουσμα του διαχωρισμού Τσίπρα από το ένοχο παρελθόν του “βρώμικου’ 89″…

Ηλίας Καραμάνος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης