"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Το εορταστικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τριήμερο 18 – 19 – 20 Μαρτίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας.

Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες γιατί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το εορταστικό τριήμερο θα είναι στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Κατά το τριήμερο αυτό οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στις ακόλουθες λατρευτικές ευκαιρίες:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Μαρτίου

Α΄ Στις 5 μ.μ. Υποδοχή στα προπύλαια του Ι. Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, των Ιερέων και του λαού, της τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Εν συνεχεία θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχ. π. Νήφωνα Καψάλη.
Θα επακολουθήσει η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Β΄ Στις 8 μ.μ. Παράκληση των Αγίων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Μαρτίου

Α΄ Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία.

Β΄ Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχ. Δομέτιος Ντελλής, Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Τριάδος Μετεώρων.

Γ΄ Στις 3.00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο προς ίαση ψυχών και σωμάτων.

Δ΄ Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον Αρχιμ. π. Μακάριο Ιακωβάκη, υπέυθυνο της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων.

 

20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Α΄ Στις 7.30 το πρωί ο Όρθρος και Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα γίνει η αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα (ύψωμα) των Αγίων και Θείο κήρυγμα από τον Αρχ. Δωρόθεο Τζεβελέκα, υπεύθυνο Ιερού Μετοχίου Αγίου Γεωργίου Αύρας.

Β΄ Στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Σωτήριος Χαρίσης.

Εκ της Ιεράς Μονής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης