"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Το ιδεολογικό πραξικόπημα στη ΝΔ- Του Κώστα Κουτσονάσιου

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Δεν υπάρχει εναλλακτική” αναφώνησε η Μάργκαρετ Θάτσερ την εποχή της παντοδυναμίας της στο πολιτικό σύστημα της Μεγ. Βρετανίας εφαρμόζοντας μία πρωτόγνωρη για την Ευρώπη ακραία και νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, που τα καταστροφικά της αποτελέσματα βιώνει ακόμη η κοινωνία της Γηραιάς Αλβιώνας.


Σαράντα χρόνια μετά ο Θατσερισμός αναβιώνει στη ρημαγμένη από τα μνημόνια Ελλάδα από μία παράταξη που ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα τη συγκεκριμένη παρωχημένη σήμερα ιδεολογία, ενώ την ίδια ώρα η μόνη εναλλακτική πολιτική που προτάσει η αντιπολίτευση είναι αυτή της ενσωμάτωσης των μεταναστών.


Εν κατακλείδι μπορεί η Νέα Δημοκρατία να απολαμβάνει απόλυτη κυριαρχία σ` ένα νοσηρό δημόσιο βίο όπως ο ημέτερος, εν τούτοις όφειλε η ηγεσία της πριν αναλάβει τα κυβερνητικά ηνία να επικυρώσει με καταστατικό συνέδριο την αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος από το κοινωνικό φιλελευθερισμό, τις αρχές και αξίες του Καραμανλισμού δηλαδή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. 

Κων. Κουτσονάσιος. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα μεγέθη της Βρετανικής Οικονομίας, ακόμη και μετά την κρίση του 2008, άλλα δείχνουν για την πορεία της απο τη δεκαετία του 70: https://www.ons.gov.uk/economy/economicoutputandproductivity/output/articles/changesintheeconomysincethe1970s/2019-09-02
    H Βρετανία παρέμεινε παγκόσμια δύναμη χάρη στη Θάτσερ, ενώ ήταν μια οικονομία υπό κατάρρευση πριν από τη δική της φιλελεύθερη πολιτική.

    Σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι Μετα-μημονιακές Κυβέρνησεις απλά εισάγει την Ελλάδα σε φιλελεύθερη οικονομία, προσπάθεια που συνέχισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως επιταγή της Χρεωκοπίας και των Μνημονίων. Νεοφιλελευθερισμό δεν είχαμε πότε στην Ελλάδα και τα σχετικά κόμματα πχ ΔΡΑΣΗ δεν μπήκαν ποτέ στη Βουλή.

  2. Τους βασικούς εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, Μάνο και τον Ανδριανόπουλο τους είχε εναγκαλιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου κάποτε. Ίσως και για αυτό μας έφερε το ΔΝΤ για να εφαρμόσει το σκληρό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, να καταπατήσει κάθε δικαίωμα του Έλληνα πολίτη, να πουλήσει μέσα σε μια νύχτα δημόσια κτίρια, να κλείσει την ΕΡΤ, να κόψει μισθούς και συντάξεις ….. και ένα σωρό άλλα, κοινωνικώς παρελκόμενα δεινά.
    Μπράβο ρε Γιωργάκη πατριώτη της δεκάρας…..που θέλεις να ξανακυβερνήσεις τη χώρα μας.
    Δικαιόπολης

    • Η Ελλάδα, αντίθετα με τη Βρετανία, είχε μεταπολιτευτικά πολιτικές κρατικισμού και όχι φιλελευθερισμού, και τελικά χρεωκόπησε. Τα Κράτη όταν χρεωκοπούν, πηγαίνουν στο ΔΝΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης