"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

«Το καψαν» …. οι Βλάχοι της Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ήταν μια εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους παρευρισκόμενους. Ήταν μια εκδήλωση με έντονα τα στοιχεία της Βλάχικης κουλτούρας και παράδοσης, που αν δεν μεταδοθούν στις νεότερες γενιές τείνουν να εξαφανιστούν.

Ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Βλαχόφωνος Σύλλογος Περιφέρειας Φαρκαδόνας το βράδυ της Παρασκευής στο κοσμικό κέντρο «Ποσειδώνιο» παρουσία πλήθους κόσμου και φορέων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με την αναβίωση στιγμών από την Βλάχικη ζωή , οι οποίες υποδέχτηκαν τους συμμετέχοντες, στην δεύτερη κατά σειρά από τη σύστασή του, επίσημη εκδήλωση του πολιτιστικού φορέα.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, αρχής γενομένης από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας π. Αθανάσιο Κούτσια. Ο π. Αθανάσιος εξήρε το έργο του Συλλόγου, σημειώνοντας ότι η τοπική εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό του Βλαχόφωνου Συλλόγου, που συμβάλει στη διάσωση της παράδοσης, ανθρώπων που έζησαν και ζουν ανάμεσά μας χρόνια τώρα σε όλα τα χωριά της Φαρκαδόνας.

Αξιόλογο χαρακτήρισε το έργο του Συλλόγου, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο δήμαρχος μίλησε για τις αξίες της παράδοσης που αν δεν μεταδοθούν από άνθρωπο σε άνθρωπο θα χαθούν κι αυτό θα είναι ιδιαίτερα σκληρό. Παρότρυνε τα μέλη και τη διοίκηση του Συλλόγου να συνεχίσουν το έργο τους, και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση εμφανίστηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο οποίος δεσμεύτηκε για την παροχή κάθε βοήθειας στο Σύλλογο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων, όπως επίσης και για την ιδέα της σύστασης του Συλλόγου απηύθυνε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας. Απευθυνόμενος στα μέλη τους υπενθύμισε πως πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι καθώς με τις δράσεις και το έργο του προβάλλουν τον πολιτισμό και την παράδοση.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αγκάλιασμα και την απήχηση του κόσμου στο Σύλλογο δήλωσε η κα Δέσποινα Μπότη, πρόεδρος της διοίκησης. Η ίδια έκανε ένα σύντομο απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων, δηλώνοντας ότι από την νέα χρονιά το έργο θα ενισχυθεί προς πάσα κατεύθυνση. Πρώτος στόχος, όπως ανέφερε η πρόεδρος, είναι η ανέγερση ενός Ναού στη Φαρκαδόνα, αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή, με την υποστήριξη της Εκκλησίας, του Δήμου, της Περιφέρειας κ.α.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση χορευτικών συνόλων του Συλλόγου και έκλεισε με πολύ χορό και κέφι έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

krinitrikalon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης